Zeytinköy Doğuyaka’da Tapu Sevinci

Muratpaşa Belediyesi Zeytinköy’ün Doğuyaka Mahallesi’nde 71 hak sabinden belediyeye başvuran 40 hak sahibini tapularına kavuşturdu.Hazineden...

Muratpaşa Belediyesi Zeytinköy’ün Doğuyaka Mahallesi’nde 71 hak sabinden belediyeye başvuran 40 hak sahibini tapularına kavuşturdu.

Hazineden devralınan tapuların protokollerini Muratpaşa Belediyesi Toplantı Salonu’nda hak sahipleriyle imzalayan Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, “Hazine size ‘Gecekondularınızı boşaltın’ dediği zaman ki tepkilerinizi hiç unutmadım. Siz bir dost eli arıyordunuz. O dost eli de biz olduk. İyi ki dost elimizi uzatmışız. Şuan 40 hak sahibiyle imzalarımızı atıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Hak sahiplerinin metrekaresi 96 TL’den 5 yıl taksitle tapulara sahip olacağını belirten Başkan Evcilmen, nakit ödeme karşılığında ise tapunun hemen alınabileceğini kaydetti. Yaşanan sürece değinen Başkan Evcilmen, “2009 yılına girilirken hazine bu parselleri satmaya karar vermişti. 30-40 yıldır oturduğunuz alanlar elinizden çıkacaktı. Gerçekten yoğun bir çaba gösterdik. Satış kararını iptal ettirdik. Bu parselleri belediyemize devredip size de bunu doğrudan intikal ettirdik. Şimdi de tapuların sözleşmesini sizlerle imzalayacağız” dedi.

31 KİŞİ BELEDİYEYE BAŞVURSUN

Hak sahibi olmasına rağmen 31 kişinin belediyeye başvurmadığını dile getiren Başkan Evcilmen, metrekare fiyatının yüksek olduğu yönünde duyumlar aldığını dile getirdi. Bu dedikoduların asılsız olduğunu vurgulayan Başkan Evcilmen, 31 kişinin belediyeye başvurarak tapularını alması yönünde uyarıda bulundu. Başkan Evcilmen, “Aksi halde bu hakkı geriye iade etmek durumunda kalacağız. Geri iade edildikten sonra da hazine orayı bir şekilde satacak. Bu arkadaşlara durumu iletin. Hakları elden gitmesin” diye konuştu.

Reklam
Reklam

BAŞKA ÖDEME YAPILMAYACAK

Bir hak sahibinin “Bu paraları ödedikten sonra belediyeye ayrıca para ödeyecek miyiz? Mahallede böyle konuşuluyor” sorusuna yanıt veren Başkan Evcilmen, “Tapu almak için bu ödemelerin dışında hiçbir ödeme yapmayacaksınız” dedi. Bazı yurttaşların tapuların ücretsiz verileceği yönünde söylemlerde bulunduğunun belirtilmesi üzerine Başkan Evcilmen, “Kesinlikle doğru değil. Zeytinköy’de de 400 e yakın tapu dağıttık. Hepsini aynı paraya verdik. Bir mülkü bedavadan ne belediye ne de hazine vermez” dedi.

YAKIN ZAMANDA PLAN YAPILACAK

Hak sahiplerinin tapuların imarsız olduğu yönündeki endişelerine de yanıt veren Başkan Evcilmen, “Şuan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın üst plan yaptığını bilmekteyiz. Ardından Büyükşehir Belediyemiz de bunun nazım planlarını yapıp, sizlerin planlı alanda bir tapu sahibi yapacağız. Şu an bu sözleşme ile sonraki yıllarda çocuklarınızın daha sonraki yıllarda torunlarınız geleceğini garanti altına almış olacağız. Bu tapu plancılar tarafından var kabul edilecek tapu. Bu tapuya göre plan yapacaklar” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: