Zeytinköy'ün Çocuklarını Okullu Yapmak Için Kapı Kapı Dolaşmışlar

Antalya Valiliği, Emniyet Müdürlüğü, Muratpaşa Kaymakamlığı, Muratpaşa Belediyesi ve diğer kuruluşların hep gündeminde olan bir...

Antalya Valiliği, Emniyet Müdürlüğü, Muratpaşa Kaymakamlığı, Muratpaşa Belediyesi ve diğer kuruluşların hep gündeminde olan bir mahalle Zeytinköy. Zaman zaman Antalya gündemi kadar Türkiye gündemine de taşınabiliyor bu küçük mahalle. Dar sokaklar arasında, kırık dökük evlerde yaşayan semt sakinlerinin uyuşturucu ticaretiyle anılması bölgeye bakış açısını da değiştiriyor. Polisin mahallede sık sık operasyon yapması, bu ticaretin önüne geçmek için yetmemiş. Üstelik bölge sakinleri de bu imajdan rahatsız.

Reklam
Reklam

Zeytinköy’e hizmet götürmeyi amaçlayan projelerin başında eğitim geliyor. Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, mahalledeki gelişmeleri yakından takip ediyor. Her atılan adımı soruyor ve bölgenin gelişimi için çaba sarf ediyor. Yapılan çalışmalar da meyvesini vermiş durumda.

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü bu eğitim yılı başında Zeytinköylü çocuklar için bir anaokulu açtı. Mahallenin tek anaokulu olan Muratpaşa Anaokulu’nun müdürlüğüne 16 yıllık tecrübesiyle Çiğdem Küçük atanmış. Konyaaltı Alper Duru Anaokulu’nda görev yaparken Zeytinköy’e tayini çıkan Çiğdem öğretmen, mesai arkadaşlarıyla ev ev dolaşarak aileleri çocuklarını okula getirmeleri için ikna etmeye çalışmış. Çevresinin “Ne işin var orada?” tepkisine aldırmayan Çiğdem Küçük, okuluna giderken bile her fırsatta anneleri iknaya çalışıyor.

Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, bölge için projeler hazırlayan ve bunu sessizce faaliyete geçirenlerden birisi. Kocabaş, yılların birikimi sorunları bir anda çözmenin mümkün olmayacağını söylerken, sorunun sadece eğitim ve fakirlik olmadığına dikkat çekiyor. Bir gecede 3-4 bin lira kazanabilmenin mümkün olduğu mahallede düşük maaşlı işlerin cazip gelmeyeceği aşikar.

Reklam
Reklam

Bölgenin imar sorunu hala halledilebilmiş değil. Bir dönem TOKİ’nin mahallede özel olarak 2-3 katlı evler yapması gündeme gelmiş ama sonuç alınamamış. Muratpaşa Belediyesi de bölgede geliştirme projesi hazırlamış, bu da yeterli düzeyde bir etkinliğe ulaşmamış. Buna rağmen Zeytinköy çevresindeki yerleşim alanlarında yeni projeler hayat buluyor. Yeni siteler, yeni evler bölgenin değerini arttırıyor.

Fatih Kocabaş, yeni açılan anaokulunun yanı sıra bölgede etüt eğitim merkezi, kurs merkezi, kreş, sosyal market bulunan bir eğitim sitesinin yapılacağının müjdesini veriyor. İnşaat izninin çıktığını anlatan Kocabaş, çocuklar etüt merkezine ya da kreşe devam ederken annelerin beceri kurslarına gidebileceğini kaydediyor.

HERŞEYDEN ÖNCE EĞİTİM

Zeytinköy’le ilgili Ağustos 2010 tarihinde milli eğitim, sosyal hizmetler, emniyet, sağlık il müdürlüklerinin yanı sıra belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla ‘Zeytinköy Sosyal Kültürel Ekonomik Geliştirme Projesi’ başlatıldı. 2,5 yıldır süren çalışmalar arasında eğitim ayrı bir yer tutuyor. Eğitimli insan sayısının çok düşük olduğu bölge ilk anaokuluna geçtiğimiz aralık ayında kavuştu.

Reklam
Reklam

Öğretmenlerin ev ev dolaşarak topladığı 132 öğrenci okul öncesi eğitime başladı. Seneye bu sayı daha da yükselecek. Çünkü çocuklardaki gelişim aileleri kadar çevrelerinin de dikkatinden kaçmıyor. Önceleri hırçın olan çocuğun sakinleşmesi, kardeşini kıskanan bir ablanın bundan vazgeçip ona sahip çıkması, çocukların artık daha saygılı hale gelmeleri gibi olumlu davranışların anaokulunun çocuklar üzerindeki etkisiyle olduğu gözleniyor. Velilerin, özellikle de annelerin tavsiyeleri kulaktan kulağa dolaşıyor. 5 yaşındaki Elasu’nun annesi Nardane Altıntaş’ın şu sözleri bunu doğruluyor: “Okuldan çok memnunum. Tanıdıklarıma tavsiye ediyorum. Mahallemden 5 kişi seneye çocuklarını buraya gönderecek.” Tuba Gençoğlu ise 4 yaşındaki oğlu Fırat’taki değişimi şu sözle ifade ediyor: “Konuşma tarzı değişti. Artık, başına buyruk değil. Efendileşti.” Velilerden ve bölge insanından olumlu tepkiler aldıklarını söyleyen Çiğdem Küçük de, “Bir veli seneye beş veli getirecek. Buna inanıyorum. Seneye mevcudumuz 200 öğrenciyi geçer.” diyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: