Zeytinli'de sazlık yangını korkuttu

Edremit’in Zeytinli Beldesi Dalyan mevkiinde henüz bilinmeyen nedenden çıkan sazlık yangını, evlere yakın olmasından dolayı...

Edremit’in Zeytinli Beldesi Dalyan mevkiinde henüz bilinmeyen nedenden çıkan sazlık yangını, evlere yakın olmasından dolayı korkuttu.

Zeytinli beldesi Dalyan mevkiinde her sene vatandaşların korkulu rüyası olan sazlık yangınları bu senede korkutmaya başladı. Dalyan mevkiinde başlayan yangın, Zeytinli ve Akçay belde belediyelerinin yangına müdahale etmesi sırasında yaşanan aksilikler yangının daha büyümesine neden oldu. 5 ayrı noktada küçük alevler halinde başlayan yangın daha sonra itfaiyenin suyunun bitmesi sonucu rüzgarın da etkisiyle büyümeye başladı. Geniş bir alana yayılan yangından çıkan kara dumanlar kilometrelerce öteden görüldü.

Reklam
Reklam

İtfaiyeden basınçlı suyun alevlerin bulunduğu bölgeye yetişmediğini gören itfaiye eri hortumu alarak sazlık alana girmeye çalıştı. Ancak bataklık olduğunu hesaba katmayan itfaiye eri bataklığa saplanmaktan son anda kurtuldu. Bataklıktan kendini kurtaran itfaiye eri tekrar araçtan su sıkmaya başladı. Yaklaşık üç saat süren yangına takviye olarak Edremit itfaiyesi geldi. Zaman zaman işyerine kadar gelen alevler korkulu dakikalar yaşattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: