Zeytinli’deki Sazlık Yangını Tatilcileri Korkuttu

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli beldesinde çöplükte başlayan yangın sazlık alana sıçradı. Yangın, çevre ilçe...

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli beldesinde çöplükte başlayan yangın sazlık alana sıçradı. Yangın, çevre ilçe ve beldelerin itfaiye ekipleri ile yangın söndürme helikopterinin de katıldığı 2 saatlik çalışma sonucu söndürülebildi. Çevre sakinleri ve tatilciler yangın nedeniyle korku dolu anlar yaşadı.

Zeytinli beldesinin Dalyan mevkiinde henüz bilinmeyen nedenden çıkan çöplük yangını rüzgarın da etkisiyle sazlıklara sıçradı. Sazlıkların evlere yakın olmasından dolayı çıkan yangın tatilcilere korku dolu anlar yaşattı. Yangının çöplükte başladığını söyleyen çevre sakinleri rüzgarın etkisiyle sazlık alana sıçradığını belirtti.

Reklam
Reklam

Yangın söndürme çalışmalarına Zeytinli ve Akçay, Edremit, Havran itfaiye ekipleri ile Edremit Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait bir arazöz ve bir yangın söndürme helikopteri destek verdi. Geniş bir alana yayılan yangından çıkan kara dumanlar kilometrelerce öteden görüldü. Polis, çevre sakinlerini uyarak evlerden uzaklaşmalarını istedi. Yaklaşık 2 saat süren yangın güçlükle kontrol altına alındı. Bazı vatandaşlar da sazlıkların içinde yaşayan hayvanları kurtarmak için çaba gösterdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: