Zeytinlili çiftçiler yağmur duasına çıktı

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli beldesindeki çiftçiler yağmur duasına çıktı. Yaz boyunca havanın kurak geçmesinden...

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli beldesindeki çiftçiler yağmur duasına çıktı. Yaz boyunca havanın kurak geçmesinden olumsuz etkilenen çiftçiler, yağış için ellerini semaya açtı.
Zeytinli Belediyesi'nin katkılarıyla Küçük Cami Mahallesi Muhtarı İbrahim Muştu’nun düzenlediği yağmur duasına Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Zeytinli Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Sönmez, İlçe Müftüsü Ramazan Tekin, Jandarma Karakol Komutanı Tahsin Günaydın, belediye meclis üyeleri ve diğer vatandaşlar katıldı. Duadan önce kısa bir konuşma yapan Müftü Tekin, şunları kaydetti: "Yağmur duası için değişik uygulamalar vardır. Bazı bölgelerde elbiseler ters çevrilerek dua ederler, bazı çevrelerde ise hayvanları yavrularından ayırıp meletirler. Peygamberimiz (SAV) de yağmur duası yapmıştır. Bir duasından sonra bir hafta hiç durmadan yağan yağmurla sel oluştuğu için Allah'a tekrar dua ederek, kuraklık çeken yerlere yağdırmasını istemiştir. Bugün de burada Allah'tan yağmur isteyeceğiz."
Daha sonra yağmur duasına geçildi. Ardından ise katılanlara pilav ve ayran ikram edildi. Emeği geçen herkese teşekkür eden Kaymakam Tunç, "Allah dualarınızı kabul etsin. İnşallah beklediğiniz yağmur kısa sürede yağar." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz