Zeytinyağı ile nemlendirici yapımı

Zeytinyağı ile nemlendirici yapmanın yolları!

Zeytinyağı, vücudunuza uygulandığında cildinizi pürüzsüz ve nemli tutmaya yardımcı olur. Bu doğal, içinde kimyasallar olmadan cildinizi nemlendirmek için en iyi yollardan biridir. İsterseniz, avucunuza bir miktar zeytinyağı koyarak, cildinize sürebilirsiniz. Zeytinyağı, cilt gençleştirmek için yardımcı olan vitaminler ve antioksidanlar içerir. Nem cildi kurutmaz, zeytinyağı da nemin kaybolmasını önler böylece cildi sürekli olarak nemli tutar. İsterseniz, zeytinyağını cildinize sürerek kullanabilirsiniz. Ancak zeytinyağılı bir krem yapılması halinde çok daha yararlı olur. İşte bir zeytinyağı ile nemlendirici yapmanın yolları:
Ev yapımı kozmetik yapmak için malzemeleri konusunda uzmanlaşmış bir yerden emülsifiye mumu satın alabilirsiniz. Emülsifiye mumunu online olarak da satın alabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Eğer aromatik kokulardan hoşlanıyorsanız, ucuçu yağ da satın alabilirsiniz.

Bir bardak sıvı ölçme kabına 1/4 zeytinyağı, 164 emülsifiye mumu koyun.


1 dakika süre ile mikrodalgada bu karışımı özellikle emülsifiye mumu eriyinceye kadar 68 dereceye ulaşıncaya kadar tutun.

Mikrodalgaya 1/4 bardak su koyun ve sıcaklığı 50 dereceye gelince mikrodalgadan çıkarın.

Eğer yapacağınız losyonun içinde uçucu yağ eklemek istiyorsanız, zeytinyağ ve emülsifiye mumu bulunan karışımın içine 24 ila 36 damla kadar uçucu yağ ekleyin.


Mikrodalgadan sıcak su çıkarın ve emülsifiye mumu ve zeytinyağı karışımına ekleyin. Karışım beyaza dönmeye başlamalıdır.

Yaptığınız kremi saklayacağınız, kabın içine sıcakken dökün, kremi kullanmak için bir gece kavanozun içinde ağzı açık olarak bekletin.


İpuçları

Losyonununuz için en uygun ucucu yağı bulmak için daha önce mutlaka denemeler yapın
Zeytinyağı kremi için en uygun uçucu yağlar, ıtır yağı, Myrrh (mür) yağı ve lavanta yağıdır.
Geraniyum yağı yatıştırıcı, kuru ve yaş deri için faydalıdır ve mür yağı cilde nem vermek için yararlıdır.
Nemlendirici yapmak için zeytinyağının her türünü kullanabilirsiniz. En iyi sonuçlar için sızma zeytinyağı kullanmanız önerilir.

Reklam
Reklam