Ziçev Mersin ‘bez Beke’ Projesini Hayata Geçirdi

Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Mersin Şube Başkanı Zekiye Kahveci, zihinsel...

Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Mersin Şube Başkanı Zekiye Kahveci, zihinsel engelli bireylerin gelişimine katkıda bulunmak ve meslek edinmelerini sağlamak amacıyla ‘Bez Bebek’ projesini hayata geçirdiklerini bildirdi.

ZİÇEV Şube Başkanı Kahveci, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile ortak yürüttükleri ‘Bez Bebek‘ projesinde, zihinsel engelli gençlere farkındalık yaratmaya çalıştıklarını kaydetti. Projenin amacını ve hedefini anlatan Kahveci, “Mersin ilinde 15 yaş üzeri zihinsel engelli bireylerin fiziksel ve psikolojik gelişimlerine katkıda bulunmak ve meslek edinmelerini sağlamak amacıyla ‘Bez Bebek Yapımı’ projesi hayata geçirilmiştir. Oluşturulan atölye ile zihinsel engelli bireyler edindikleri tecrübe ile daha sonra basit olanaklarla bu işi yürütebilme ve ailelerine ekonomik katkıda bulunma imkanına kavuşacaklardır” dedi.

Reklam
Reklam

Mersin’de son yapılan istatistiklere göre 3 bin 700 zihinsel engelli bulunduğuna dikkat çeken Kahveci, “Bu projemiz ile 10 zihinsel engelli birey motor becerilerini geliştirerek oluşturulan atölyede kazandıkları beceri ile meslek edinmiş olacaklar. Böylece zihinsel engelli bireyler özgüvenlerini kazanmış olarak sosyal hayata katılabilecekler. Proje sonunda zihinsel engelli gençlere belge verilerek bu alanda çalışma imkanları sağlanacak. Bu şekilde toplumda zihinsel engelliler hakkında oluşan önyargı yıkılmış olacak. Hayatın her alanında olduklarını ispat edip ekonomik anlamda ailelerine katkı sağlamış olan özel gençler, toplumda farklılık yaratacaklar. Mersin Halk Eğitim aracılığı ile sağlanan özverili eğitmenlerimiz sayesinde projemizin başarılı sonuçlar elde edeceğine inanmaktayız. Yaz dönemini sanat ile iç içe geçirmek isteyen özel gençlerimizi vakfımızın sanat merkezine beklemekteyiz” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: