"Zico iyi hoca değil"

F.Bahçe'nin tarihindeki en büyük Avrupa zaferlerinden olan 'Bordeaux destanı'nın mimarı Macar teknik adam Kalman Meszöly, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tecrübeli hoca "F.Bahçe'yi unutmadım" mesajını verdi. İşte Meszöly'nin Türk futbolseverlere ve F.Bahçeliler'e iletilmesini istediği sözleri.

Kadıköy'ü, F.Bahçe'yi unutamam. O sıcaklığı başka hiçbir yerde görmedim. Ayrıldığım günden beri F.Bahçe'yi takip ediyorum. Evimde FBTV bile var.

F.Bahçe sevgiyle yaşayan bir kulüptür. Bunu dikkate almayan başarısız olur. Abdülkerim'i bilardo masasından kaldırıp maça çıkarırdım ama bunu yaparken kızmazdım.

Reklam
Reklam

Aziz Yıldırım'ı tanımıyorum, sadece anlatılanlardan biliyorum. Dediğim dedik ve insanlara tavır koyabilen biri olduğunu duydum. Camia içindeki sevgi eksikliğinde onun da payının olduğunu söylüyorlar.

"ZİCO İYİ HOCA DEĞİL"
Zico, zamanında çok büyük futbolcuydu. Ama hocalığı farklı. Bence F.Bahçe'nin büyüklüğünü anlayacak kapasitede değil. Brezilyalı'nın olduğu yerde disiplin olmaz. Birbirlerine fazla bağlıdırlar ve üzerlerinde baskı oluşmasına izin vermezler.

F.Bahçe, Daum'a büyük yatırım yaptı. Sevgisini ortaya koysa büyük başarılar yakalardı. Ama onun burnundan kıl aldırmayan görüntüsü F.Bahçe'ye uymazdı, uymadı da...

Bordeaux maçı hayatımın en mutlu günlerinden biriydi. Ama sonraki Göteborg maçının Doğu Alman hakemini de unutmadım. Bizi resmen katletmişti.

Oğlum Geza, Vasaş'ın teknik direktörlüğünü yapıyor. Adnan Polat'ın sahibi olduğu Ege Seramik, onlara sponsor oldu. Geza'yı beğeniyor ve bir gün G.Saray'a çağıracağını söyledi.

Meszöly kimdir?
Macar teknik adam Kalman Meszöly, 1985 yılında kısa bir süre Milli Takımımız'ı çalıştırdıktan sonra F.Bahçe ile anlaştı. 1985/86 sezonuna Meszöly'nin yönetiminde giren sarı-lacivertliler başarılı sonuçlar alamayınca tecrübeli hocayla yollarını ayırdılar ve takımı Ziya Şengül'e emanet ettiler. O sezon ligde beşinci olan Fenerbahçe, Meszöly yönetiminde dönemin en güçlü takımlarından olan Bordeaux'yu Şampiyon Kulüpler Kupası'ndan eledi. Bu başarı sayesinde Fenerbahçe taraftarı Meszöly'yi 'unutulmazlar' listesine kattı.

Reklam
Reklam

Kaynak : Sabah