Zico'nun öğrencisine büyük teklif

Asya'da "yılın en iyi futbolcusu" seçilen, Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Arthur Zico'nun çalıştırdığı Bunyodkor takımının kaptanı Server Jeparov, İngiltere'nin Chelsea kulübünden antrenmanlara katılmak üzere davet aldı.

Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, AFC ile Chelsea arasında daha önce sağlanan mutabakata göre, Asya'da yılın en iyi futbolcusu seçilen Jeparov'un, bir ay boyunca Chelsea'nın antrenmanlarına katılma hakkı elde ettiği ifade edildi.

Açıklamada, 25 Kasım'da Çin'in Şanghay kentinde düzenlenen futbolda Asya'nın en iyilerinin ödüllendirildiği törende konuşan Chelsea Halkla İlişkiler Müdürü Simon Grinberg'in, Server Jeparov'u, bir aylığına Chelsea'da antrenmanlara katılmak üzere davet ettiği hatırlatılırken, bunun AFC ile Chelsea kulübü arasında daha önce sağlanan "Asya'ya Bakış" projesie kapsamında gerçekleştirilmekte olduğu bildirildi.

Reklam
Reklam

Brezilyalı yıldız futbolcu Rivaldo ile birlikte Bunyodkor'un orta saha futbolcusu olan 26 yaşındaki Server Jeparov, bu yıl başında transfer olduğu Bunyodkor'un Özbekistan Kupası ve Özbekistan Lig şampiyonluğunu kazanmasına büyük ölçüde katkıda bulunurken, ayrıca bu yıl ilk defa katıldığı Asya Şampiyonlar Ligi'nde de yarı finale kadar yükselmesinde de büyük bir pay sahibi oldu.

2010 Dünya Kupası Asya Kıtası elemelerinde mücadele eden Özbekistan A Milli Takımı'nın vazgeçilmez isimlerinden olan Jeparov, ayrıca bu yıl Özbekistan Yüksek Liginde oynadığı 30 maçta 19 gol atarak, ligin en golcü futbolcusu oldu.