Zico'nun takımı ''Asya'da yılın en iyi kulübü''ne aday

Taşkent (AA)- Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Arthur Zico'nun görev yaptığı Bunyodkor Kulübü, Asya Futbol Konfederasyonu tarafından açıklanan, "2008 yılının en iyi kulübü" adayları listesinde yer aldı.

Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Asya Şampiyonlar Ligi yarı finaline kadar yükselen Bunyodkor, Asya Şampiyonlar Ligi'nin diğer yarı finalistleri olan Avustralya'nın Adelaida United, Japonya'nın Urawa Reds ve Gamba Osaka kulüpleri ile birlikte, Asya Futbol Konfederasyonu tarafından yayımlanan "2008 yılının en iyi kulübü" adayları listesinde bulunuyor.

Reklam
Reklam

Özbekistan Ligi'nde sezonun tamamlanmasına 3 hafta kala lider durumda bulunan Bunyodkor, Asya Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynamış ve tarihinde ilk defa Özbekistan Kupası'nı evine götürmüştü. Özbek kulübü bu başarıların ardından ekim ayı sonunda yayımlanan IFFHS sıralamasında 16 basamak yükselerek 140,5
puanla 59. sıraya yerleşti. Bunyodkor, Asya kıtası futbol kulüpleri arasında 1., Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri futbol kulüpleri arasında ise, Ukrayna'nın Dinamo Kiev ve Rusya'nın Zenit kulüplerinin ardından 3. sırada yer alıyor.