Zidane diken üstünde

Dünya Kupası yarı finalinde çarşamba akşamı Portekiz ile karşılaşacak olan Fransa'da yıldız futbolcu Zinedine Zidane diken üstünde olacak.

Fransa'yı oynadığı muhteşem futbolla yarı finale taşıyan isimlerin başında gelen Zinedine Zidane, takımının sarı kart sınırında olan 6 oyuncusundan birisi. Zidane, Portekiz maçında sarı kart görmesi halinde, takımı finale yükselse bile maçı sadece bir seyirci gibi izlemek zorunda kalacak. 34 yaşındaki yıldız, Almanya'da şu ana kadar 3 kez sarı kart gördü. Bunların ikisinin cezasını Togo ile oynanan grup maçında çeken Zidane, Portekiz maçında sarı kart görmesi halinde, vatandaşı Laurent Blanc (1998) ve Alman Michael Ballack (2002) gibi Dünya Kupası final maçlarını kaçırmış olacak. Ancak, Fransa'da sadece Zidane, final maçını kaçırma korkusu yaşamıyor. Mavilerde Willy Sagnol, Louis Saha, Lilian Thuram, Patrick Vieira ve Franck Ribery de sarı kart görmeleri, final maçını tribünden takip edecekler.

Reklam
Reklam

Fransa'nın yarı finaldeki rakibi Portekiz ise yarı finale gelene kadar belki de en fazla zarara uğrayan takım oldu. Portekiz'in özellikle Hollanda ve İngiltere maçlarında bir çok oyuncuları ya kırmızı kart gördü, ya sakatlandı ya da sarı kart cezalısı duruma düştü.

İki takım arasında tarihte oynanan maçlar arasında en çok hatırlananı ise 2000 Avrupa Şampiyonası yarı finalinde Fransa'nın, Portekiz'i yendiği maçtı. Fransa, bu karşılaşmada, rakibini Zinedine Zidane'ın penaltıdan attığı altın golle 2-1 mağlup ederek ve finale yükselmiş ardından da kupaya uzanmıştı.