Zidane ödülünü kaybedebilir

İtalyan basınına açıklamalarda bulunan FIFA Başkanı Sepp Blatter, 2006 Dünya Kupası'nın en iyi oyuncusu seçilen Fransız oyuncu Zinedine Zidane'ın bu ödülünü kaybedebileceğini söyledi.

Dünya Kupası'nda İtalya ile Fransa arasında oynanan final maçında kırmızı kart gören Zinedine Zidane ile kırmızı kart pozisyonunun içinde olan İtalyan Marco Materazzi arasındaki söz düellosu devam ederken, FIFA Başkanı Sepp Blatter olaya farklı bir boyut kazandırdı. Blatter, final maçından bir gün sonra turnuvanın en iyi oyuncusu seçilen Zidane'ın, yaşanan gelişmelerden sonra bu ödülü kaybedebileceğini ifade etti. Zidane ve Materazzi'nin karıştığı kafa atma olayı hakkında FIFA disiplin komitesi tarafından soruşturma açıldığını hatırlatan SepBlatter, "Zidane'ın bu ödülü alması FIFA'nın değil, gazetecilerin oluşturduğu uluslararası komitenin kararıydı. Bununla birlikte FIFA icra komitesi, sporda etik kurallarına aykırı hareketler konusunda sorumluluk sahibidir. Disiplin komitemize olaylarla ilgili olarak soruşturma yetkisi verdik" dedi. Sepp Blatter, ayrıca Zidane'ın Marco Materazzi'ye kafa attığı pozisyonu izlerken şoke olduğunu ifade ederek, "Zidane'ın, mükemmel kişiliğini, ailesine duyduğu sevgiyi ve alçakgönüllülüğünü uzun yıllardır tanıyorum. Gerek kendisi gerekse fair-play açısından yaptığı hareket beni çok şaşırttı" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Dünya Kupası final maçında İtalya'ya penaltılarla yenilen Fransa Milli Takımı'nın kaptanı Zinedine Zidane, kırmızı kart görmesine neden olan kafa atma olayından bu yana, ilk kez televizyon karşısına geçecek ve hakkındaki iddialara açıklık getirecek.