Zigana Dağında Enfeksiyon Zirvesi Yapıldı

Türkiye’nin sayılı geçitlerinden ve zirvelerinden olan Zigana Dağında “Boydan Boya Karadeniz Enfeksiyon Zirvesi” yapıldı.Türkiye’nin çeşitli...

Türkiye’nin sayılı geçitlerinden ve zirvelerinden olan Zigana Dağında “Boydan Boya Karadeniz Enfeksiyon Zirvesi” yapıldı.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen enfeksiyon hastalıkları uzman hekimlerinin sunum yaptığı zirve, Zigana Dağındaki tesislerde 3 gün boyunca devam etti.

Merkezi Trabzon’da bulunan Enfeksiyon Hastalıklarından Korunma ve Savaşım Derneği (ENFEKDER) tarafından organize edilen zirvenin ikincisi, Zigana Yayla Tatil Köyü’nde yapıldı.

Dernek kuruluşunda Kurucu Başkan olarak görev alan Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın’ın da katıldığı zirvede, Doğu Karadeniz Bölgesinde görev yapan 170 hekim bir araya geldi.

Reklam
Reklam

Bilimsel programların yanı sıra sosyal etkinliklerin gerçekleştirildiği zirvede, Limni Gölü, Zigana Köyü Güneş Sanat Merkezi ve Sümela Manastırı gezildi.

Organizasyon hakkında bilgi veren ENFEKDER Başkanı Prof. Dr. İftihar Köksal zirvenin ilkini beş yıl önce Giresun’da gerçekleştirdiklerini belirterek, Karadenizin eşsiz doğasını katılımcılara tanıtmak ve akılda kalıcı olmasını sağlamak amacıyla ikincisini de Zigana Dağında yaptıklarını söyledi.

Derneği, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesinde görev yaptığı dönemde sivil toplum kuruluşları ve konu ile ilgili uzmanlarla kurduklarını belirten Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın ise, enfeksiyon hastalıklarının, koruyucu önlemlerin yerine getirilmesi ile yüzde altmış oranında azaltılabileceğini kaydetti. Bu güne kadar otuz yakın organizasyonun dernek tarafından gerçekleştirildiğini ifade eden Aydın, amaçlarının enfeksiyon hastalıkları dalında görev yapan asistan, uzman ve hocaların bilgi paylaşımlarını sağlamak olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz