Zigana karla şenlendi

GÜMÜŞHANE (İHA) - Hafta içerisinde Gümüşhane'ye yağan kar en çok kayakseverleri sevindirdi. Uzun zamandır kar yağışını bekleyen vatandaşlar 2100 rakımlı Zigana zirvesinde havanın da güneşli olması nedeniyle karın tadını çıkardı.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en önemli kayak merkezi olan Zigana'ya beklenen kar hafta içerisinde yağdı. Kar yağışının ardından havanın da güneşli olmasından yararlanan vatandaşlar çocuklarını da yanlarına alarak Zigana'ya akın ettiler. Kayakseverler, gün boyu kayak yaparak güneşli havanın tadını çıkardılar.

Reklam
Reklam

Gümüşhane Gençlik ve Spor Müdürü Coşkun Çildoğan 7-15 yaş arasında 15 kadar çocuğun kayak kampına alınacağını söyledi. Gençlik ve Spor Müdürü Çildoğan, Zigana Kayak Tesisleri'nde profesyonel kayakçılar için 850 metre uzunluğunda telesiyej, amatör ve yeni kayak öğrenmek isteyen vatandaşlar için de 300 metre uzunluğunda lift bulunduğunu kaydetti.

Müdür Çildoğan "Kayak merkezimizde düşme anında yaralanacak vatandaşlar için kayak motorunu hazır bekletiyoruz. Ayrıca geçen yıl aldığımız kar ezme makinesi ile birlikte yağan karın rüzgarla uçup gitmemesi için kayak pistlerini ezerek sağlıklı spor yapılmasına da imkan sağlıyoruz" dedi.