Zihinsel Engellilerden El Sanatları Sergisi

 Konya'da zihinsel engellilerin hazırladığı katı sanatı, keçe yapımı, resim, mefruşat ve takı tasarım çalışmaları sergilendi.

Konya'da zihinsel engellilerin hazırladığı katı sanatı, keçe yapımı, resim, mefruşat ve takı tasarım çalışmaları sergilendi. Selçuklu Halk Eğitim Merkezi'nde, 250 zihinsel engellinin ebru, filografi, katı sanatı, keçe yapımı, resim, mefruşat, ahşap boyama ve takı tasarım çalışmalarından oluşan sergi, görücüye çıktı. Selçuklu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Latif Kaya, açılışta, halk eğitim alanının, toplum kadar geniş ve hayat kadar çeşitli olduğunu söyledi. "Her yerde herkese eğitim" sloganıyla kurs faaliyetlerine devam ettiklerini ifade eden Kaya, "Amacımız; 'Sağlıklı toplum sağlıklı bireyler' sloganıyla engelli bireyleri meslek sahibi yaparken, aynı zamanda tedavilerine yardımcı olmak ve onları topluma kazandırmaktır" diye konuştu. Protokol üyelerince açılışı yapılan sergi, 25 Mayıs Pazar gününe kadar gezilebilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: