Zihinsel Özürlü Bireylere Yönelik Ahşap Boyama Sergisi Açılışı Yapıldı

Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Özel Eğitim ve Rehberlik Derneği arasında düzenlenen...

Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Özel Eğitim ve Rehberlik Derneği arasında düzenlenen zihinsel özürlü bireylere yönelik ahşap boyama sergisi açılışı yapıldı.

Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Özel Eğitim ve Rehberlik Derneği arasında düzenlenen zihinsel özürlü bireylere yönelik ahşap boyama sergisi Belediye Kültür Merkezi girişinde açıldı.

Açılışa, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’ın eşi Dr. Dilek Didem Ayyıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Gönül Demirsu, Belediye Başkan Danışmanı Erol Yılmaz, BKM Müdürü Abdullah Bakır, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Havva Yılmaz, Dernek Başkanı Nevin Yazıcı, öğretmenler ve davetliler katıldı.

Reklam
Reklam

Açılışta konuşma yapan Dernek Başkanı Nevin Yazıcı, “Kursumuz Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından finanse edildi. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu özürlü bireylerin eğitimine ve istihdamına özel önem vermektedir. Derneğimize verdiği destekle de hassasiyetlerini göstermektedir. 10 zihinsel özürlü kursiyere usta öğretici Nejla Akgün, psikolojik danışman Barış Aydın, yardımcı personel Göksu Yazıcı eğitim vermektedir. Kurs eğitimleri ahşap boyama becerisi kazandırma amacını taşımaktadır. Kurs bitiminde kursiyerlere sertifika verilecektir. Kursiyerlerimiz, ahşap bir ürünü zımparalamayı, boyamayı, verniklemeyi transfer çalışması yapmayı öğrenmiş olarak mezun olacaklardır. Özel eğitim ve rehberlik derneği olarak amacımız daha fazla zihinsel özürlü bireye ulaşıp iş becerisi eğitimi verebilmek, özürlü bireylerin ruh ve beden sağlıklarına katkıda bulunabilmek ve toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirebilmektir” dedi.

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’ın eşi Dr. Dilek Didem Ayyıldız ise açılışta yaptığı konuşmada, “Özürlü çocuklarımızın kalbimizdeki ve toplumumuzdaki yeri çok özeldir. Katkı verenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi protokol tarafından kesilirken, özürlü kursiyerlerin yaptığı eserler gezildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: