Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Başkanı Zonguldak’ta

Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Başkanı Aynur Dankaz ve yönetimi Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret...

Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Başkanı Aynur Dankaz ve yönetimi Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti.

Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Başkanı Aynur Dankaz, beraberinde Genel Sekreter Songül Malkoç ile birlikte Vali Erol Ayyıldız’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Dankaz, “Zihinsel engelliler adına 27 yıldır bu konuda, çocuklarımıza, gençlerimize topluma kazandırmak, üretken kişiler kılmak adına çalışmalar yapıyoruz. Ben iki zihinsel engelli genç annesiyim. Devrekliyim. Songül Malkoç ile birlikte umuyorum güzel şeyler yapacağız. Bize 49 dernek bağlıdır. Bunun için büyük bir mücadele vereceğiz. Çünkü ilk kadın genel başkanım. Yaşayan insan olarak ayrıca bir şans olduğunu düşünüyorum. Bu konuda sizlerin de çok duyarlı olduğunuzu duydum. Basın da takip ediyorum. Bir tarafım Zonguldak olduğu için sürekli takip ediyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, “Songül hanımın sizinle yer alması bizim için ayrı bir şans. Hayatın bir realitesidir. Bizim insanımız ciddi anlamda duyarlıdır. Takdire şayandır. İki zihinsel özürlü çocuğa sahipsiniz, hem evde hem de Türkiye genelinde tecrübe yaşıyorsunuz. Sivil toplum kuruluşlarının katkısını unutmamak gerekiyor. Dolayısıyla bizlerde hem devlete düşeni yerine getirmek, hem de sivil toplum kuruluşlarına yardımcı olmaktır. Diğer ülkelere örnek olacak çalışmalar yapmamız gerekiyor. Başkasına muhtaç değiliz. Devletimizin ve insanlarımızın çaba ve gayretleriyle çalışmalarımıza devam ettirmeliyiz. Toplumun bu konudaki duyarlılığını arttırmak hepimize düşüyor” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: