Zihni Aldırmaz'dan Somali'ye duyarlılık çağrısı

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Belediye ve ASKİ’ye iş yapan müteahhitlerle bir araya gelerek,...

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Belediye ve ASKİ’ye iş yapan müteahhitlerle bir araya gelerek, son 3 ayda 30 bin çocuğun açlıktan yaşamını yitirdiği Somali’ye yardım konusunda duyarlı olmalarını istedi.
Beraberinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kaşif Barut, ASKİ Genel Müdürü Abdülkadir Küreksiz olduğu halde Belediye Meclis salonunda müteahhitlerle “Somali’ye yardım” konusunda toplantı yapan Başkan Vekili Aldırmaz, Somali’deki insanlık dramına duyarsız kalmanın mümkün olamayacağını söyledi.
Belediye ve ASKİ’ye iş yapan toplam 33 müteahhide seslenen Aldırmaz, Somali’de açlık tehlikesinde olan başta çocuklar olmak üzere insanlara yardım etmenin bir insanlık görevi olduğunu belirtti. Başbakanlık Genelgesi doğrultusunda yardımların Valilik tarafından açılan hesabı yatırıldığını kaydeden Aldırmaz, “Konuya duyarlı olmanız için sizlerle burada bir araya geldik. Az veya çok, gönlünüzden ne geçiyorsa, yardım edebilirsiniz. Zorlama yok. Ancak, insanlık dramına da duyarsız kalamayız. Diyanet’in yaptığı açıklamaya göre, Somali’deki insanlara yardım etmek, fitre ve zekat yerine de geçiyormuş. Somali’deki açlık ve kıtlık konusunda duyarlı olmanızı istiyorum” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

TOPLU İFTAR YEMEĞİNİN MASRAFI SOMALİ’YE
Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl düzenlenen ve 8 bin kişinin katıldığı toplu iftar yemeğini bu yıl iptal ettiklerini hatırlatan Başkan Vekili Aldırmaz, “Yaklaşık 8 bin kişiye vermeyi planladığınız toplu iftar yemeğinin giderini Somali’ye gönderme kararı aldık” dedi.
Somali’deki dramı anlatan bir sunumun da yapıldığı toplantıdan sonra Belediye ve ASKİ’ye iş yapan müteahhitler, “Bu olaya duyarsız kalmamamız söz konusu olamaz. Hepimiz yardımcı olacağız” şeklinde konuştular.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz