Zilan türbesine binlerce kişi akın etti

Batman Beşiri yolu üzerindeki Örmegözü köyü Kanireval mevkiinde bulunan Zilan türbesini, bu yıl da Türkiye’nin...

Batman Beşiri yolu üzerindeki Örmegözü köyü Kanireval mevkiinde bulunan Zilan türbesini, bu yıl da Türkiye’nin her bölgesinden on binlerce insan ziyaret etti.

  1. Zilan Şeyhi Anma Aş Dökme ve Mevlit Töreni'ne ilahiler ve uzun yer sofrası damgasını vurdu. Mevlide Batman AK Parti birinci sıra adayı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katıldı.
    Her yıl Mayıs ayının son haftasının Cumartesi gününde başlayıp pazar günü öğleden sonra sona eren türbe ziyaretleri bu yıl yine renkli görüntülere sahne oldu. Özellikle Samsun, Giresun, Ordu gibi Karadeniz il ve ilçeleri ile Ankara, İstanbul, Trabzon Diyarbakır, İzmir, Antalya gibi büyük illerden gelen misafirler için Kanireval ziyaret mevkiinde adeta bir çadır kent kuruldu. Araçlar için park alanı oluşturuldu. Seyyar tuvaletler kuruldu ve hatta seyyar bir sağlık çadırı bile açıldı.
    Türbe ziyaretine yurdun çeşitli illerinden gelen misafirler metrelerce uzunluğundaki yer sofrasında ağırlandı. Misafirlere ikram edilmek için dev kazanlarda pişirilen yemekler için 20 büyükbaş ile 160 küçükbaş hayvan kesildi. 1.5 ton pirinç, 550 kilo domates, biber ve patates kullanıldı.
    500 metrelik yer sofrasında birlikte yemek yiyen insanlar, daha sonra vedalaşarak memleketlerine geri dönmeye başladı.
Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz