Zile bastığı için öldürüldü

İzmir'in Karşıyaka İlçesi Örnekköy Semti'nde, inşaat işçisi Hakan Konuk (34), evinin önünde oyun oynayarak gürültü çıkardıkları ve evin ziline basıp kaçtıkları iddiasıyla lise 1. sınıf öğrencisi Oğuz Yalçın'ı (16) domuz kurşunuyla vurarak öldürdü.

Olay İzmir'in Karşıyaka İlçesi Örnekköy Semti 7453 Sokak, 11 numara önünde gece saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Havva Özişbakan Lisesi 1. sınıfında öğrenim gören Oğuz Yalçın (16), evinin yakınındaki sokakta oyun oynuyordu.

Bu sırada eşinden bir süre önce ayrıldığı için yalnız yaşayan ve inşaat işçisi olduğu öğrenilen Hakan Konuk (34), balkona çıkıp evinin önünde toplanan Oğuz Yalçın ve arkadaşlarına uyarıp gürültü yapmamalarını istedi. Bunun üzerine Yalçın ve yanındaki arkadaşları ile Hakan Konuk'un arasında tartışma çıktı.

Reklam
Reklam

Tartışma sonrasında cinnet geçiren Hakan Konuk, evinde bulunan ruhsatlı otomatik av tüfeğini ateşleyerek Oğuz Yalçın'ı boynundan vurdu. Kanlar içinde yere yığılan Yalçın, ambulansla Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Lise öğrencisi Oğuz Yalçın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olay yerine gelen polis ekipleri tarafından elindeki otomatik av tüfeğiyle birlikte yakalanan Hakan Konuk, Cinayet Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alındı.

İnşaat işçisi Hakan Konuk ifadesinde, Oğuz Yalçın'ın ve arkadaşlarının evinin önünde gürültü yaptıklarını, evinin ziline basıp kaçtıklarını ve kendilerini daha önce de uyarmalarına rağmen aynı hareketlere ısrarla devam edince sinirlenerek onları korkutmak amacıyla ateş ettiğini söylediği öğrenildi.

Polis ekipleri, Oğuz Yalçın ile birlikte sokakta oyun oynayan okul arkadaşlarını da ifadelerini almak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

AA