Zile Endüstri Meslek Lisesi Bahçesindeki 25-30 Yıllık Çamağaçları Başka Yere Naklediliyor

Zile Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde yaşları 25-30 yıl arasında değişen yüzlerce çam ağacı, Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu

Zile Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde yaşları 25-30 yıl arasında değişen yüzlerce çam ağacı, Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu kampüs alanına naklediliyor.

Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Zile Tema Sorumlusu Mehmet Kocaman, yaptığı yazılı açıklamada, Endüstri Meslek Lisesi'ne ek bina yapılacak olması nedeniyle lise bahçesindeki ağaçların kesileceğini öğrendiklerini belirtti.

Durumu Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin'e ve Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel'e ilettiklerini kaydeden Kocaman, "Yapılan araştırmalarda ağaç sökme makinesinin en yakın Sivas Belediyesi'nde bulunduğunu öğrendik. Zile Belediye Başkanımız Lütfi Vidinel'den ağaç sökme makinesinin Zile'ye gelmesi için yardım istedik. Yapılan görüşmeler neticesinde Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp bey, 'söz konusu ağaç olunca her yer için makinemiz gidebilir' diyerek ağaç sökme makinesini Zile Belediye Başkanlığı emrine tahsis etti. Ardından makinenin gelmesiyle salı gününden itibaren kampüs alanımıza ağaç nakilleri başlamış oldu" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Zehra Aydın / Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: