Zile'de Bin 300 Aileye Gıda Yardımı Yapılacak

Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, " Bu davranış sosyal barışın ve kardeşliğin pekişmesine de yardımcı olur" ifadesini kullandı.

Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, " Bu davranış sosyal barışın ve kardeşliğin pekişmesine de yardımcı olur" ifadesini kullandı. Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, gıda dağıtımında çeşitli olumsuzlukların yaşanmaması için ilçedeki 24 mahalle muhtar ile ortaklaşa oluşturulan listelerle gıda dağıtım işlemi aileleri tek tek ziyaret ile imza karşılığı teslim ediliyor. Yapılan gıda yardımlarıyla ilgili açıklama yapan Vidinel, öncelikli olarak ilçede yalnız yaşayan, yaşlılar, dar gelirli aileler arasında mahalle muhtarlarıyla işbirliği yaparak bin 300 aileyi tespit ettiklerini ve ihtiyaç sahibi ailelere yardımların dağıtmaya başladıkalrını belirtti. Gıda dağıtımının insan onuruna yakışır bir şekilde dağıtımına özen gösterildiğini ifade eden Vidinel, şunları kaydetti: "Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir hadisi şerif kaynaklı düşündüğümüzde buna mübarek ramazan ayında daha çok dikkat etmemiz gerekiyor. Çevremizde bulunan yoksul, yetim, yaşlı, düşkün ve ihtiyaç sahiplerini gözetmek herkesin insani bir sorumluluğudur. İhtiyaç sahiplerini sadece bizlerin gözetmesi yeterli olmayabilir. Çevresine duyarlı her vatandaşımızın çevresinde ve yakınındaki muhtaçlara sahip çıkması gerekir. Bu davranış sosyal barışın ve kardeşliğin pekişmesine de yardımcı olur."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: