Zile'de Yeni Kasiyerler Kursla Yetişti

Tokat'ın Zile ilçesinde Ticaret Meslek Lisesi ile İŞKUR İl Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdikleri ‘Kasiyerlik’ kursunu başarıyla...

Tokat'ın Zile ilçesinde Ticaret Meslek Lisesi ile İŞKUR İl Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdikleri ‘Kasiyerlik’ kursunu başarıyla tamamlayan 25 kursiyere sertifikaları verildi.

Zile Belediyesi Kültürevi'nde gerçekleşen törene Kaymakam Nuri Özder, Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, İŞKUR İl Müdürü İbrahim Akpınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfi Göktekin, Zile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Sargın, Zile Ticaret Borsası Başkanı Emin Başsevinç, Ticaret Meslek Lisesi idarecileri ve kursiyerler katıldı.

Reklam
Reklam

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan sertifika töreninde konuşma yapan Ticaret Meslek Lisesi Okul Müdürü Serkan Kazan, "İşsizlik dünyadaki pek çok ülke gibi ülkemizde de her zaman önemli bir sorunu olmuştur. Hedefimiz her alanda eğitimli, sağlam altyapısı olan işgücünün yetişmesidir. Mesleki eğitim veren bir kurum olarak, sadece örgün eğitimi gerçekleştirmekten ziyade, ilçemizde ihtiyaç duyulan sektörlere yönelik, yıl boyunca çeşitli alanlarda mesleki kurslar düzenlemekteyiz. Gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmalardan biri olan kasiyerlik kursu ile işsizliğin önüne geçmede bir nebze olsun katkı sağlayabildiysek, bu bizim en büyük kıvanç kaynağımız olacaktır." dedi.

Sertifika programda konuşma yapan Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, "Biliyoruz ki çıraklığını yapmadığımız işin ustalığı haramdır. Yine biliyoruz ki ilimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır. Çağımız bilgi çağı, bunun önemini fark eden Ticaret Meslek Lisemiz, İŞKUR ile birlikte kasiyerlik kursu düzenledi. Böylece ilçemizde bir taraftan işsizlere istihdam sağlanırken bir taraftan da ilçede faaliyet gösteren işletmelerin nitelikli eleman ihtiyaçları karşılanmış oldu. Emeği geçen her kese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Reklam
Reklam

16 hafta süren kasiyerlik kursunu başarıyla tamamlayan 25 kursiyere sertifikaları verildi. Program sonunda İŞKUR İl Müdürü İbrahim Akpınar’a Kaymakam Nuri Özder tarafından ilçeye yapmış olduğu istihdam katkısında dolayı plaket takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: