Zimmet oyunu kanlı bitti!

Bankacı Metanet Ş., iddiaya göre beş müşterisinin hesabından 2.3 milyon lira aktardığı galerici Mehmet A.’yı, kendisini dolandırdığı için bıçakladı.

Tefecilik yaptığı ileri sürülen Mehmet A.’nın bu parayla 5 yıldızlı otel satın aldığı anlaşıldı.

Bankacı Metanet Ş.’nin (32) cezaevinde son bulan öyküsü, 2008 yılı Eylül ayında özel bir bankanın Kayseri Şubesi’nden Ankara Siteler Şubesi’ne tayin edilmesiyle başladı. İddiaya göre kurumsal müşterilerin hesaplarıyla ilgilenen bankacı kadın, Kayseri’de çalışırken tanıştığı galerici Mehmet A.’ya (44) kâr ortaklığı teklif etti. Metanet Ş., müşterilerinin vadesiz hesaplarındaki paraları, 2009 Eylül ayından itibaren Mehmet A.’nın hesabına sahte evrak düzenleyerek gönderdi. Metanet Ş., eşinin iş adamı ağabeyi S.Ş.’nin kendi banka şubelerinde bulunan 675 bin TL’sini de Mehmet A.’ya aktardı. Metanet Ş., kendisine zaman zaman parasını soran S.Ş.’ye “Para devlet tahvili ve fonda. Biraz beklesin kâr edersin” dedi. Bankacı kadın, iki ayda galericinin hesabına 2.3 milyon TL gönderdi.

Reklam
Reklam

Taciz dedi, para çıktı

Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Metanet Ş., 16 Kasım 2009’da Kayseri’ye giderek Mehmet A.’yla buluştu. Metanet Ş., parayı alamayacağını anlayınca çantasında taşıdığı bıçakla Mehmet A.’yı dört yerinden yaraladı. Ağır yaralanan galerici tedaviye alınırken, bir gün sonra yakalanan Metanet Ş. tutuklandı. Şüpheli ifadesinde Mehmet A.’yı kendisini taciz ettiği için bıçakladığını öne sürdü.

‘Çamur kadına yapışır’

Bu olayın ardından, aralarında S.Ş.’nin de bulunduğu bazı müşteriler hesaplarından para eksildiğini görerek savcılığa başvurdu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmada ifade veren Mehmet A., “Metanet’in bana 6 milyon TL borcu vardı. Sadece paraları çektim” dedi. Metanet Ş. ise Mehmet A.’nın paraları tehditle aldığını ileri sürerek, “Sık sık Ankara’ya gelip beni tehdit ediyordu. ‘Sülalen ortadan kalksa kimsenin ruhu bile duymaz. Eşinle yeni evlisin, çamur kadına çabuk yapışır’ diyordu. Ben de parayı gönderdim” dedi.

Reklam
Reklam

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile bankanın müfettişleri olayla ilgili inceleme başlattı. Paraların sahte evrakla gönderildiği belirlendi. Bilirkişi raporunda Metanet Ş.’nin “Zimmet” ve “Sahte evrak düzenlemek” suçlarından yargılanması, müşteri mağduriyetinin giderilmesi istendi.

Müdürler ziyarette

5 mağdur aylardır paralarını alabilmek için mücadele ederken, Mehmet A.’nın, hesabına aktarılan 2.3 milyon TL’yle 5 yıldızlı otel aldığı belirlendi. Mehmet A.’nın ağır yaralandığı olaydan sonra, aynı bankanın müdürlerinin bir araya gelerek müşterileri olan galericiyi çiçeklerle hastanede ziyaret ettiği de ortaya çıktı.

Anahtar Kelimeler: