“zincirler Kırılsın Ayasofya Açılsın” İmza Kampanyası Ülke Genelinde Yaklaşık 5 Milyon Kişiye Ulaştı

Anadolu Gençlik Derneği Erzurum Şubesi “ Zincirler Kırılsın Ayasofya Açılsın” sloganıyla başlatılan imza kampanyası ve...

Anadolu Gençlik Derneği Erzurum Şubesi “ Zincirler Kırılsın Ayasofya Açılsın” sloganıyla başlatılan imza kampanyası ve Diyarbakır’ın fethi nedeniyle Yakutiye Kent Meydanında basın açıklaması yaptı.

Anadolu Gençlik Derneği Erzurum Şubesi“ Zincirler Kırılsın Ayasofya Açılsın” sloganıyla geçen hafta başlatılan imza kampanyası ve Diyarbakır’ın fethi nedeniyle cuma namazı çıkışı Yakutiye Kent Meydanında basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında konuşan Anadolu Gençlik Derneği Erzurum Şube Başkanı Yusuf Taşdemir, ”Anadolu Gençlik Derneği tarafından Türkiye genelinde başlatılan“ Zincirler Kırılsın Ayasofya Açılsın” imza kampanyası ülke genelinde yaklaşık 5 milyon kişiye ulaştık. Yakında Ayasofya Müzesini tekrar cami olarak görebilmemiz için başlattığımız bu kampanyanın iyi bir şekilde neticeye varacağına inanıyoruz.

Reklam
Reklam

Diyarbakır’ın fethine de değinen Taşdemir, “27 Mayıs 639’da Mekke’nin fethinin üzerinden on yıl geçmeden İslam toprağı olmuştur. Halife Hz. Ömer döneminde İyaz Bin Ganem komutasındaki İslam ordusu Bizans yönetiminde bulunan şehri beş aylık bir kuşatmanın ardından fethetmiştir. Şehrin ve bölgenin sakinleri olan kürtler o tarihlerde kendi istekleri ile İslam’ı seçmişlerdir. Tevhid inancının son peygamberi Efendimiz (s.a.s.)’den sonra İslam’ın kardeşlik ruhu yeryüzüne bir şehirden ötekine sessiz ve derinden kurulan kardeşlik bağlarıyla yayılmıştır. Kudüs Mekke’ye, Şam Kudüs’e, Bağdat Şam’a, Diyarbakır Bağdat’a, İstanbul Diyarbakır’a ve Saraybosna İstanbul’a bu bağlarla bağlanmıştır. Renkler, ırklar ve diller bu kardeşliğe bereket katmıştır. Aynı sofralarda oturulmuş, aynı ekmek paylaşılmış, aynı bayramlar kutlanmıştır. Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak yağan yağmurun erkesi ıslattığının ve bulutların arasından çıkan güneşin herkesi ısıttığının farkındayız. Bu bağlamda bu coğrafyanın bir yapı harcı olarak gördüğümüz sahabeler şehri Diyarbakır’ın fethini kutlamayı kendimize bir görev biliyoruz. Yer yüzünde her insan için özgürlük, adalet ve refahı sağlamak noktasında atılan hiçbir adım gecikmiş değildir. Hakkı üstün tutan bir anlayışın yeryüzüne hakim olması için atılan hiçbir adım gecikmiş değildir. Diyarbakır’ın fetih kutlamalarının İslam Birliğinin yükselişine vesile olmasını diliyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: