Ziraat Mühendisleri "Geleneksel Başak Gecesi"nde Buluştu

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Konya Şubesi tarafından ziraat mühendislerine, her her yıl organize edilen "Geleneksel Başak Gecesi" programı düzenlendi.

Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi tarafından ziraat mühendislerine, her her yıl organize edilen "Geleneksel Başak Gecesi" programı düzenlendi. ZMO Konya Şube Başkanı Celil Çalış, Konya Rixos Otel'de gerçekleştirilen etkinlikte, ziraat mühendisliğinin Türkiye'de, olmazsa olmaz bir meslek olduğunu söyledi. Tarımın dünya koşullarına uyum sağlayabilmesi için teknoloji ve eğitimle iç içe olması gerektiğini belirten Çalış, ülke tarımında yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen üretimin verim ve kalitesinin artmasının ziraat mühendisleri sayesinde olduğunu dile getirdi. Tarımsal altyapının Konya'nın en büyük sorunlarından biri olduğunu vurgulayan Çalış, "Bu sorunun bir an önce çözümlenebilmesi için çalışmalar yapılacak. Giderek artan dünya nüfusunun ihtiyaçları doğrultusunda mesleğimizin önemi de artmıştır. Konya'da tohumluk üretiminde son yıllarda oluşturulan ivmenin daha da yükseltilmesi için elimizden gelen gayretlerle hizmet edeceğimize kuşkunuz olmasın" diye konuştu. Türkiye'nin ekonomik kalkınmasında tarımın önemli rolü olduğunun altını çizen Çalış, şunları kaydetti: "168 yıl önce, İstanbul Halkalı Ziraat Mektebi'nde başlayan ilk tarımsal eğitim-öğretim faaliyetleri, bugün 27 ilde açılan ve ülkemizde tarımsal üretim düzeyini ve verimliliğini önemli ölçüde artmasını sağlayan Ziraat Fakülteleri ile devam etmektedir. Bu fakülteler bugüne kadar yaklaşık 100 binden fazla Ziraat Mühendisi yetiştirmiştir. Bugün odamıza kayıtlı 56 binin üzerinde, şubemizde ise bin 650 ziraat mühendisimiz vardır. Öğretimde 168 yıllık köklü tarihsel geçmişe sahip meslek gurubu olmanın haklı gururunu yaşıyoruz." Konuşmaların ardından ziraat mühendislerine protokol üyeleri tarafından plaket verildi. Geceye katılan mühendisler, müzik eşliğinde eğlendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: