Ziraat Odası Başkanı Fiyatların Açıklanmamasından Yakındı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde ekinler biçilmesine rağmen hububat fiyatlarının açıklanmaması nedeniyle, Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü...

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde ekinler biçilmesine rağmen hububat fiyatlarının açıklanmaması nedeniyle, Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı bir açıklama yaptı.

Ekinlerin biçildiği tarlaları gezen Turanlı, çiftçilerle görüşerek sorunlarını dinledi. Hububat fiyatları ile ilgili gelen şikayetler üzerine bir açıklamada bulunan Rüştü Turanlı, fiyatların açıklanmamasının çiftçi için büyük bir problem olduğunu ifade etti. Çiftçiyi tüccara mahkum bırakmamak için derhal fiyatların açıklanması gerektiğini ifade eden Turanlı, "İlçemizde hasat başlamış durumdadır. Toprak Mahsulleri Ofisi ve devletin bir an önce iyi bir fiyat açıklayıp çiftçimizin yüzünü güldürmesini bekliyoruz. Önceki yıllarda Toprak Mahsulleri Ofisi daha erken açılıyordu. Bu yıl da erken açılmasını bekliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

"Fiyatların yüksek olması gerekiyor. Geçen yıl fiyatlar düşük olduğundan bazı çiftçilerimiz ürünlerini tüccara verdiği halde faturalandırmada büyük sıkıntı çekmişlerdir" diyen Turanlı, 2009 yılından beri 4 bin 500 çiftçinin faturalar nedeniyle zor durumda olduğunu ve yargılandığını belirtti. "Hiç suçu olmayan çiftçilerimiz yargılanıyor. Bir an önce bu duruma çözüm getirilmesi gerekiyor" diyen Turanlı, "Aksi takdirde hiç suçu olmayan çiftçilerimizin yargılanmasına devam edilecek ve beş yıl da tarım desteklemelerinden faydalanamayacaklar. Çiftçimiz çok zor durumda. Kahtalı çiftçilerimiz Toprak Mahsulleri Ofisi'nin fiyatının düşük olması nedeniyle ürününü buğday pazarına götürüp tüccara vermek zorunda kalıyor. Bu tüccarında faturayı nerede çektiğini biz bilmiyoruz" diye konuştu.

Turanlı, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bize verdiğimiz ürün kadar fatura veriyorlar. Bu faturaların sahte olup olmadığını çiftçimiz bilmemektedir. Bu olaylarda hiçbir zaman tüccarlar yargılanmıyor. Direkt çiftçi göz önüne alınıyor. Bu da çiftçimizi mağdur durumda bırakıyor. Bir an önce Toprak Mahsulleri Ofisi'nin fiyatları açıklamasını bekliyoruz. Bu fiyatlarında arpada 65 kuruş, buğdayda ise 75 kuruş altında olmaması gerekiyor. Bunun altına düştüğü takdirde çiftçimiz mağdur olacaktır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz