Ziraat Odası Başkanı Şahin’in ‘blokelerin Kaldırılma’ Sevinci

Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin, destekleme primleri üzerindeki blokenin kaldırılmasını sevinçle karşıladıklarını söyledi.Ziraat Odası...

Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin, destekleme primleri üzerindeki blokenin kaldırılmasını sevinçle karşıladıklarını söyledi.

Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin, meclisten gecen 478 sayılı Torba Yasayla birlikte 8 bin 869 çiftçinin 12.3 milyon TL’lik destekleme priminin ödeneceğini belirterek, emeği geçen siyasilere teşekkür etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kemal Şahin, “Üreticimiz, çiftçimiz için çok sevindirici bir haber. 2007 yılından bu yana üreticimizden faturalarla ilgili büyük bir sorun sıkıntı vardı. Üreticimizin 2007-2012 tarihleri arasında kesilen faturaların şirketlerinden dolayı bu güne kadar ödenen paraların geri tahsilatı istenmişti. 2011-2012 prim paraları bloke edilmişti. Siyasilere çiftçimiz adına teşekkür ediyorum. Bu sıkıntıyı daha önce geriye dönük istenilen fatura paraları istenilmeyecek. Blokeli olan paralarımız ödenecek. İl genelinde 8 bin 869 çiftçimiz bu sıkıntıyla karşı karşıya. Blokeli olan 12.3 milyon TL çiftçimizin hesabına yatırılacak. Bu sorunu sürekli dile getirdik ve girişimlerimiz oldu. Netice alındığı için sevinçliyiz.

Reklam
Reklam

2007 yılından bu yıla kadar olan sıkıntıları yeniden yaşamamaları için çiftçilerimizin faturalarını alırken dikkat etmelerini özellikle istiyoruz. Ürünlerini sattıkları firmalara ve faturalarını aldıkları firmalara dikkat etsinler. Hayali firmaların faturalarını alarak üretici mağdur oluyor. Şirket mağdur olmuyor. Bundan sonraki süreçte üreticilerimizin çok dikkatli olması gerekir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: