Ziraat Odasından Kene Uyarısı

Akdağmadeni Ziraat Odası Başkanlığı, son günlerde artan kene vakalarına karşı vatandaşları uyardı.

Akdağmadeni Ziraat Odası Başkanlığı, son günlerde artan kene vakalarına karşı vatandaşları uyardı.

Oda başkanı Eyyüp Elmalı, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı virüsünü taşıyan kenelerin, genellikle kırsal alanda domuz, tilki, kurt ve yabani tavşanlarda ve bu hayvanların gittiği yerlerde görüldüğünü belirtti.

Bahar ayı ile birlikte kene vakalarında artış yaşandığını kaydeden Elmalı, son 10 günde 3 kişinin keneden bulaşan KKKA hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiğini ifade ederek, "Alınacak basit önlemler hayat kurtarabilir. Araziye çıkıldığında açık renkli kıyafet tercih edilmeli, eve geldiğinde vücudunda kene kontrolü yapmalı, kene kovucu ilaçlardan kullanmalı, hayvanlar ilaçlamalıdır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kene ısırmasına maruz kalmış vatandaşların vücudundaki keneyi kesinlikle kendilerinin çıkarmaması gerektiğini belirten Elmalı, kene yapışan vatandaşların en yakın sağlık kuruluşuna giderek keneyi çıkarttırıp, gerekli kontrollerini yaptırmaları gerektiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz