Ziraat taşınmada rotayı likör fabrikasına çevirdi

Ankara -(AA) Ziraat Bankası, İstanbul'a taşınmak için hazırlıklarını sürdürürken, rotayı Mecidiyeköy'de bulunan Likör Fabrikası arazisine çevirdi.

Edinilen bilgiye göre Ziraat Bankası oluşturduğu komisyon vasıtasıyla yaklaşık 45 bin metre karelik bir binaya ihtiyaç duyulacağını hesapladı.Banka'nın kendi arazisi olan ve İstanbul Levent'te bulunan 7 dönümlük arsaya sadece 20 bin metre karelik bir inşaat yapılabileceği anlaşılınca, başka bir arazi arayışı başladı.

Bu çerçevede, İstanbul Mecidiyeköy'de bulunan Likör Fabrikası'nın arazisi gündeme gelirken, buranın Ziraat'e devri için, Maliye ile Ziraat yetkililerinin bir araya geldikleri öğrenildi.

Reklam
Reklam

Ziraat Bankası'nın Likör Fabrikası arazisi için Levent'te bulunan arazi ile takas önerdiği, arada bir fark olması durumunda bunu ödemeyle de hazır olduğunu ifade ettiği belirtiliyor.

Ziraat yetkilileri, Maliye'nin de olaya sıcak bakması sonucu, yaklaşık 22 dönümlük Likör Fabrikası arazisinin imar durumunu incelemeye başladı.Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, geçtiğimiz Eylül ayında yaptığı açıklamada, Banka'yı en geç 2009'da yapılacak IMF toplantılarından önce İstanbul'a taşınmayı hedeflediklerini açıklamıştı.

Bu arada taşınma sonrası Ankara'da bir "disaster center" (felaket merkezi) kurulması da planlanırken, yapılacak işlemlerin burada yedeklenmesi öngörülüyor.