Ziraatçiler, afet bölgelerindeki çiftçilere borç ötelemesi istedi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, yoğun yağış sonrasında selden mağdur olan çiftçilerin borçlarının...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, yoğun yağış sonrasında selden mağdur olan çiftçilerin borçlarının ötelenmesini istedi.
Bayraktar, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Merkezinde afetin yaşandığı 14 gelen ziraat odası başkanları ile basın açıklaması yaptı. Hafta başından itibaren ülke genelinde görülen yağışların bazı bölgelerimizde memnuniyetle karşılanırken, bazı illerde de sele dönüşerek çiftçileri üzdüğünü belirten Bayraktar, "Selden en çok etkilenen il Antalya, en çok etkilenen ürün ise pamuk oldu. Yapılan ilk tespitlere göre ülke genelinde toplam 517 bin açık alan, 2 bin 214 dekar sera alanı zarar gördü. Pamuğun yanı sıra domates, salatalık, patlıcan, biber gibi sebzeler ve sofralık üzümünde yağışlardan etkilenen ürünler arasında." dedi.
Çiftçinin bu zor zamanında hükümetten destek beklediğine vurgu yapan Bayraktar, bu doğrultuda çiftçilerin bankalara olan kredi borçlarının faizsiz ertelenmesi, çiftçinin tarımsal sulama borçlarının ötelenmesi ve zarara uğrayan çiftçinin zararlarının karşılanmasını talep etti. Sel felaketinin piyasalarda ani fiyat artışına neden olacak boyutlarda olmadığına dikkat çeken Bayraktar, basında çıkan bu yöndeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz