Zirai don uyarısı yapıldı

ANKARA (ANKA)- Yurt genelinde soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürürken, önümüzdeki günlerde bazı bölgelerimizde don olayı görülecek. Tarımsal faaliyetlerin yapıldığı bölgelerde üreticiler, don olayına karşı uyarıldı.

Meteorolojik verilere göre, Türkiye soğuk ve yağışlı hava kütlesinin etkisi altında. Önümüzdeki üç gün boyunca, geceleri az bulutlu ve açık geçmesi beklenen bölgelerde yer yer don olayı görülecektir. Don olayı beklenen tarımsal faaliyetin başladığı ve sürdüğü bölgelerimiz şunlar:

"18-19 Nisan gecesi: Marmara'nın güneydoğusu, Ege'nin doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde hafif, yükseklerde orta kuvvette,
19-20 Nisan gecesi: Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile doğusunda hafif, yükseklerde orta kuvvette,
20-21 Nisan gecesi: Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da hafif, yükseklerde orta kuvvette."

Reklam
Reklam

Tarımsal faaliyetin olduğu bölgelerdeki üreticilerin gerekli tedbirleri almaları, özellikle çiçeklenme döneminde olan badem, erik, kayısı, şeftali, kiraz, elma, armut, fındık üreticilerimizin ve fide yetiştiricilerimizin daha dikkatli olmaları konusunda uyarıldılar. 5 büyük ilimizde hava durumu ise şöyle:

Bugün Yarın
İstanbul 6/16 6/17
Ankara 1/12 1/14
İzmir 10/23 12/24
Adana 8/20 9/22
Antalya 9/24 9/25