Zirve, çocuk haklarını uluslararası konferansla masaya yatırıyor

‘Erken Çocukluk Dönemi Eğitimi Küresel Sorunları ve Çocuk Hakları Uluslararası Konferansı’ 27-29 Nisan 2012 tarihleri...

‘Erken Çocukluk Dönemi Eğitimi Küresel Sorunları ve Çocuk Hakları Uluslararası Konferansı’ 27-29 Nisan 2012 tarihleri arasında Zirve Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek. Konferansta çocukları şiddetten koruma, ensest ve çocuk tacizlerini önleme gibi konular tartışılacak.
Okul öncesi eğitimcileri, hukukçular, pedagoglar, psikologlar, sosyologlar, psikiyatrlar, çocuk doktorları, eğitim idarecileri, akademisyenler, anne ve babalar, Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Hukuk Fakültesi işbirliği ile uluslararası konferansa ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Konferansın amacı hakkında bilgi veren Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Töremen, “Son yıllarda ülkemizde de önem kazanmaya başlayan erken çocukluk dönemi eğitimi ve çocuk hakları konularında, değerli akademisyenler ve onur konuklarımızın katılımıyla erken çocukluk dönemi eğitimi sorunlarını ve çocuk haklarını teori ve uygulama ekseninde belirlemek ve çözüm önerilerinde bulunmayı amaçladık.” dedi.
Töremen, konferans konu başlıklarının ‘erken çocukluk dönemi eğitimi, çocuk hakları, çocuk tacizlerini önleme, çocuk ölümleri (5 yaş ve aşağısı), eşitlik, çocukları şiddetten koruma, ensest, suç faili olarak çocuğun korunması, suç mağduru olarak çocuğun korunması, yerel ve uluslararası velayet ve vesayet meseleleri, çocuk kaçırmalar, koruyucu aile olma ve evlat edinme' gibi konular olduğunu söyledi.
Öte yandan bildiri yayınlamak isteyen akademisyenler ve konferans hakkında detaylı bilgi almak isteyenler http://icecer.org/tr/’dan detaylı bilgi edinebilecek. Konferans Düzenleme Kurulu’nun eş başkanlığını da şu isimler yürütecek: Eğitim Fakültesi’nden Dr. Rıza Ülker ve Dr. Filiz Shine Edizer, Hukuk Fakültesi’nden Dr. Tuba Kutoğlu. Konferans konuşmacısı Standford Üniversitesi’nden Alan J. DeYoung.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz