Zirve Davası Hakimi: Dağdaki Çobanla Orgeneral Hukuk Önünde Eşit

Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin davada, Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa, emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un avukatı Dilek...

Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin davada, Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa, emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un avukatı Dilek Helvacı’nın “Orgeneral olan bir insan, sanık İlker Çınar’ın verdiği 14 ifadeyle tutuklu bulunmaktadır.” sözüne karşılık, “Dağdaki çoban ile orgeneral hukuk önünde eşittir." hatırlatmasını yaptı.

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesi olayına ilişkin görülen davanın 74. duruşmasında, video konferans sistemiyle görüntüsü karartılarak ifade veren davanın sanığı ve tanığı İlker Çınar, sanık avukatlarının sorularını cevapladı.

Reklam
Reklam

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, İlker Çınar, öncelikle Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon’un avukatları İlkay Sezer ile Dilek Helvacı’nın sorularını cevaplandırdı. İlker Çınar, TUSHAD'ın varlığına dair kendisi adına düzenlenmiş kimlik kartı da dahil birçok belgeyi ibraz ettiğini ve bunların dava dosyasında bulunduğunu ifade etti. Sanık avukatı İlkay Sezer'in, daha önce verdiği ifadelerin içinden cımbızla seçtiği cümleleri kullanarak yönelttiği sorularla manipülasyon yaptığını ileri süren Çınar, TUSHAD'dan kendisine talimatların kurye aracılığıyla geldiğini, her ayın 20'sinde görüştüğü kuryeden maaşını aldığını, telefonlarının incelenmesi halinde her ayın 20'sinde aynı noktadan baz alındığının görüleceğini söyledi.

Çınar, “Ben sadece adalete yardımcı olmak istiyorum. TSK’yı suçlamıyorum. Adaletin yerini bulmasını istiyorum. Hurşit Tolon'u kendisini, koordinasyon başkanı olmasından dolayı tanıyor, kendisine biat ediyorduk. 2001 yılında misyonerler arasına girdim. 2005 yılında likiditasyon çalışması çerçevesinde saha çalışması yaptım.” dedi.

Reklam
Reklam

Sezer’in ardından, Tolon’un diğer avukatı Dilek Helvacı, İlker Çınar’a sorular yöneltti. Çınar’ın cevaplarının kendisini tatmin etmediğine işaret eden Helvacı, “Orgeneral olan bir insan, gizli tanığın verdiği 14 çelişkili ifadesi üzerine tutukludur." ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Kısa, “Avukat hanım, dağdaki çoban ile orgeneral hukuk önünde eşittir." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: