Zirve katliamı soruşturmasında emekli orgeneraller ifadeye çağırıldı

İkinci Ergenekon davasının tutuksuz sanıkları emekli orgeneraller Hurşit Tolon, Şener Eruygur, tutuklu sanık eski rektör...

İkinci Ergenekon davasının tutuksuz sanıkları emekli orgeneraller Hurşit Tolon, Şener Eruygur, tutuklu sanık eski rektör Fatih Hilmioğlu ve ‘İnternet andıcı’ soruşturmasında şüpheli olan emekli Orgeneral Hasan Iğsız’ın Ergenekon kapsamında Zirve Yayınevi katliamıyla ilgili yürütülen soruşturma ile ilgili şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldığı öğrenildi.
Ergenekon kapsamındaki Zirve katliamıyla ilgili soruşturmada ifadeye çağrılan isimlerin olaydan önce ve sonra Malatya’da sık sık bir araya geldiklerine dair fotoğraflar ortaya çıkmış ve söz konusu fotoğraflar delil olarak dosyaya girmişti. Eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, bu görüntüleri soruşturma dosyasına koymuştu.
Soruşturmayı yürüten savcı Cihan Kansız’ın ismi geçen şüphelileri ifadeye çağrıldığı kaydedildi.
Ergenekon savcılarına ulaşan ihbar mektupları ve Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekât Dairesi (TUSHAD)’nde görevli olduğunu belirten gizli tanığın anlatımları doğrultusunda başlatılan operasyon kapsamında daha önce 5’i muvazzaf asker olmak üzere 7 kişi tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında azmettiricilikle suçlanan dönemin Malatya İl Jandarma Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger ile İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Ruhi Abat da bulunuyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz