Zirve, sosyal medya kullanımında liderliğini koruyor

Üniversitelerin sosyal medyayı kullanımı üzerine her 6 ayda bir araştırma yapan Futurarts şirketi, çalışmasını yeniledi....

Üniversitelerin sosyal medyayı kullanımı üzerine her 6 ayda bir araştırma yapan Futurarts şirketi, çalışmasını yeniledi. Araştırmada üniversitelerin sosyal medya trendlerinin nasıl değiştiğini inceleyen Futurarts’ın araştırmasına göre Zirve Üniversitesi facebook’ta zirvede kalmayı başardı.

Türkiye’deki 107 devlet, 61 vakıf üniversitesinin kurumsal sosyal medya hesapları üzerinde yapılan araştırmada facebook, twitter, friendfeed, linkedin, formspring, foursquare, you tube, dailymotion, vimeo, filckr, blogger, tumblre ve google plus medya ağlarında incelemeler yapıldı. Geçtiğimiz 6 ay içerisinde üniversitelerin facebook hesaplarının toplam takipçi sayısında yüzde 100’den fazla artış olurken, twitter hesaplarında yüzde 200 artış oldu. Devlet Üniversiteleri arasında hem facebook hem de twitter’da İstanbul Üniversitesi birinci olurken, Zirve Üniversitesi Facebook’ta zirvedeki yerini korudu. Zirve Üniversitesi’ni Okan Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi takip etti.

Reklam
Reklam

Türkiye’de ilk defa Iphone uygulamasını kullanan Zirve Üniversitesi teknolojiyi yakından takip ederken, sadece 2 devlet ve 10 vakıf üniversitesi mobil uygulaması olan üniversiteler arasında bulunuyor.

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, teknolojiyi ve gündemi yakından takip ettiklerini ifade ederek, “Yenilikçi, modern eğitim anlayışıyla hareket etmeye çalışıyoruz. Dünyaya ayak uydurmanın yolu popüler kültürden geçmekte. Bunun bilincinde olan üniversitemiz nasıl ki tüm öğrencilere Apple Macbook veriyorsa, mobil uygulaması, sosyal medya kullanımıyla da çağı takip etmeye devam edecektir.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz