Zirve Üniversitesi, 10 öğrencisini Avrupa’ya gönderiyor

Haziran ayında 27 öğrencisini ABD’ye yollayan Zirve Üniversitesi, şimdi de 10 öğrencisini Avrupa’ya gönderiyor. Çeşitli...

Haziran ayında 27 öğrencisini ABD’ye yollayan Zirve Üniversitesi, şimdi de 10 öğrencisini Avrupa’ya gönderiyor. Çeşitli projeleri geliştirmek için giden öğrencilere tüm Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde geçerliliği bulunan Youthpass sertifikası verilecek.
Zirve Üniversitesi, ‘AGH ile Başarının Zirvesine Projesi’ (Peak of Success Through EVS) ile ilk aşamada 10 öğrenciyi 2'şer aylığına Polonya, Makedonya ve Yunanistan'a gönderiyor. Avrupa’ya gidecek öğrenciler ve Projeler Genel Koordinatörü Ali Bayram ile Projeden Sorumlu Serdar Oğuz, Avrupa yolculuğu öncesi Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa’yı ziyaret etti.
Projeye katılacak olan öğrencilerin gidecekleri ülkeler ve proje faaliyetleriyle ilgili bilgiler hakkında konuşan Projeler Genel Koordinatörü Ali Bayram, projenin Temmuz ayı itibariyle başladığını ve projede gönüllüler kültür-sanat, kültürel çeşitlilik, Avrupalılık bilinci, Avrupa vatandaşlığı, gençlik bilgilendirmesi, medya ve iletişim, çevre gibi alanlarda farklı ülkelerden gönüllüler ile bir dizi faaliyetlere katılacağını söyledi. Bu projeyle öğrencilerin başta dillerini geliştireceğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa öğrencilere, “Sizleri Avrupa’ya yolluyoruz ki orada kendinizi geliştirebilesiniz. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğinizden şüphem yok. Zirve Üniversitesi’nden mezun olduğunuzda sadece sınıf ortamında eğitim almayıp alanında iyi olan akademisyenlerimizle proje yürütebileceğiniz gibi dünyayı tanıyarak iş hayatına başlayacaksınız. Bu tip uluslararası projeler sizlerin rekabet gücünüzü daha da arttıracak.” dedi.
Projeye katılan öğrencilere, tüm Avrupa Birliği ülkelerinde geçerliliği bulunan Youthpass sertifikaları verilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz