Zirve Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilal Kara Eğitim Binası Hizmete Açıldı

Üç yıl önce faaliyetine başlayan Zirve Üniversitesi büyümeye devam ediyor. Zirve Üniversitesi, Tıp Fakültesi binasının...

Üç yıl önce faaliyetine başlayan Zirve Üniversitesi büyümeye devam ediyor. Zirve Üniversitesi, Tıp Fakültesi binasının ardından Mühendislik Fakültesi Bilal Kara Eğitim Binası'nı da hizmete açtı.

İş adamı Bilal Kara’nın desteği ile yapılan Mühendislik Fakültesi Bilal Kara Eğitim Binası için açılış töreni düzenlendi. Açılış törenine Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep milletvekilleri Derya Bakbak, İbrahim Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Gaziantep OSB Başkanı Cahit Nakıboğlu, binayı yaptıran Bilal Kara, iş adamları, Zirve Üniversitesi mütevelli heyeti üyeleri, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Reklam
Reklam

Bilal Kara Eğitim Binası hakkında bilgi veren Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Hınıslıoğlu, fakültenin 6 bölümden oluştuğunu ifade etti. Dekan Hınıslıoğlu, Mühendislik Fakültesinde Bilgisayar Mühendisliği, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği’nin olduğu bilgisini verdi. Yüksek lisans ve doktora eğitimleri verdiklerini de belirten Hınıslıoğlu, "İnşaat ve Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümlerinde yüksek lisans yapıyoruz. Endüstri ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinde uzaktan eğitim yapıyoruz. Mühendislik Fakültesi olarak Türkiye'nin yeniden inşa edildiği şu yıllarda araştırmaya odaklı ve sanayiye yönelen mezunlar vermek istiyoruz.” dedi.

Eğitim yuvalarının bir bütün olduğunu dile getiren Milletvekili Mehmet Erdoğan, her vatandaşın eğitime yatırım yapmasının bir borç olduğunu ifade etti.
Zirve Üniversitesi Rektörü Adnan Kısa da binanın yapımında emeği eğen iş adamı Kara'ya teşekkür ederek, çok başarılı mühendislerin çıkacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Zirve Üniversitesi'nde mühendislik binasının açılıyor olmasından büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Vali Erdal Ata, ülkenin kalkınmasında ve refah düzeyinin artmasında önemli rol oynayacağını söyledi. Vali Ata, "Bu tür okullarımızın, üniversitelerimizin sayısı arttıkça, geleceğe dönük dana güvenilir bakma şansımız olacak. 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi için herkesin üzerine düşeni gerçekleştirmesi lazım. Bu tür okullarımızın sayısını artırmamız gerekir. Kaliteli, iyi mühendisler yetiştirmemiz lazım. Zirve Üniversitesi'nin kurulmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu okulun yapılmasında büyük katkıları olan Bilal Kara ve ailesine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Bazı adımların devletten beklenilmemesi gerektiğini kaydeden Bilal Kara, hayırsever iş adamlarına çok iş düştüğünün altını çizdi. Kara, “Eğitime her zaman destek olmak istiyoruz. Kara Holding olarak 2013-2014 eğitim öğretim dönemine yetiştirmeye taahhüt ettiğimiz bir eğitim kurumunu daha Gaziantep'e kazandıracağız.” ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu, yaptığı hizmetlerden dolayı iş adamı Bilal Kara’ya plaket takdim etti. Plaket verilmesinin ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesimiyle Bilal Kara Eğitim Binası hizmete açıldı. Protokol üyeleri Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği’ne ait simülasyon merkezini inceledi. Milletvekili Derya Bakbak, simülasyon merkezinde dümene geçerek gemi kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: