Zirve Üniversitesi, rekabet gücünü artırıyor

Zirve Üniversitesi, Avrupa’ya yolladığı öğrencilerle uluslararası projelerde rekabet gücünü artırıyor. Zirve Üniversitesi bu yaz öğrencilerinin...

Zirve Üniversitesi, Avrupa’ya yolladığı öğrencilerle uluslararası projelerde rekabet gücünü artırıyor. Zirve Üniversitesi bu yaz öğrencilerinin 27’sini Amerika’ya, 10 öğrencisini de Avrupa’ya yolladı. 2 aylığına giden öğrencilerden Amerika’daki öğrenciler dönerken, Yunanistan, Makedonya ve Polonya’ya giden 10 öğrenci stajlarına devam ediyor. Çeşitli projeleri geliştirmek için Avrupa’da olan 10 öğrenciye daha sonra tüm Avrupa Birliği ülkelerinde geçerliliği bulunan Youthpass sertifikası verilecek.
Uluslararası bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Zirve Üniversitesi, "Peak of Success Through EVS" (AGH ile Başarının Zirvesine) projesi ile ilk aşamada Avrupa’ya giden 10 öğrenci kültür-sanat, kültürel çeşitlilik, Avrupalılık bilinci, Avrupa vatandaşlığı, gençlik bilgilendirmesi, medya ve iletişim, çevre gibi alanlarda farklı ülkelerden gönüllüler ile bir dizi faaliyetlere katılmaya devam ediyor. Şuan Polonya’da projelere katılan Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencisi İbrahim Şenyuva, daha önce yine Zirve Üniversitesi desteğiyle Ankara’da düzenlenen 7. Uluslararası Düş Çizgisi proje yarışmasında finale kalma başarısı göstermişti. Şenyuva, “ Üniversitem ulusal ve uluslararası projeler hazırlamam konusunda her zaman destekçim oldu” dedi. Yunanistan’da bulunan Dış Ticaret Bölümü öğrencisi Gökhan Aydıngüler ise, iyi bir kariyer için Zirve Üniversitesi’nin sağlamış olduğu yurt dışı deneyiminin kaçınılmaz bir fırsat olduğunu söyledi. Aydıngüler, “ Bu benim ilk yurtdışı deneyimim. Verilen uluslararası eğitimlerle üniversitemiz bizi hayata hazırlıyor. Bize bu fırsatı tanıdığı için üniversiteme teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Öğrencilerine eğitimlerinin ilk yılından itibaren destek olarak Amerika ve Avrupa’daki birçok ülkeye yolladıklarını ifade eden Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, "Öğrencilerimiz hem öğrendikleri İngilizceyi geliştiriyor hem de kendilerini geliştirme fırsatı yakalıyorlar” dedi. Zirve öğrencilerininin ayrıcalıklı olduğunun altını çizen Kısa, “Öğrenciler mezun olurken sadece diploma sahibi olmayacaklar. Projeler yürüterek alanında kendini geliştirebilecekleri gibi bu tip uluslararası projelerle öğrenciler rekabet gücünü daha da arttıracaktır." dedi.
Projeye katılan öğrencilere, tüm Avrupa Birliği ülkelerinde geçerliliği bulunan Youthpass sertifikaları verilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz