Zirve Üniversitesi Sağlık Sektörüne Giriyor

Zirve Üniversitesi’nde hemşirelik, fizyoterapi ve rehabilitasyon, beslenme ve diyetetik bölümleri açıldı.2009 yılında kurulan Zirve Üniversitesi,...

Zirve Üniversitesi’nde hemşirelik, fizyoterapi ve rehabilitasyon, beslenme ve diyetetik bölümleri açıldı.

2009 yılında kurulan Zirve Üniversitesi, yeni açılan bölüm ve fakülteleriyle büyümeye devam ediyor. İpek Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2009 yılında kurulan Zirve Üniversitesi, fakülte sayısını 7’ye çıkarırken yeni bölümler açtı. Mühendislik, hukuk, eğitim, iktisadi ve idari, mimarlık, iletişim fakültelerinden sonra açılan sağlık bilimleri fakültesinin; hemşirelik, fizyoterapi ve rehabilitasyon, beslenme ve diyetetik bölümlerine MF 3 puan türüyle tercih yapılabiliyor.

Reklam
Reklam

Bu yıl ilk öğrencilerini alacak olan bu bölümlerin puanları, tercih eden öğrencilerin puan durumuna göre belirlenmiş olacak. Yüzde 100, yüzde 50 ve yüzde 25 burs seçeneklerinin de olduğu bölümlerde ücretli okumak mümkün. Toplam kontenjanın 180 olduğu sağlık bilimleri fakültesinde hemşirelik bölümünün yıllık ücreti 9 bin TL, beslenme ve diyetetik ile fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümlerinin yıllık ücreti de 17 bin TL olarak belirlendi.

Yeni açılan bölümler hakkında açıklama yapan Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, ülkemizde ciddi anlamda hemşire açığının olduğunu belirtti. Kısa, "Türkiye’de her 10 kişiden 3’ü obez. Obezite ciddi bir sağlık sorunu. Bu nedenle beslenme ve diyetetik mezunlarına ihtiyaç bulunmaktadır. Aynı şekilde Türkiye’de yüzde 12,29; yani 8 milyondan fazla vatandaş özürlü. Rakamların bu kadar ciddi boyutta olması fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanlarına olan ihtiyacı arttırmakta. Üniversite olarak bu ihtiyaçlar doğrultusunda sağlık fakültesi bölümlerini açtık" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

UZAKTAN EĞİTİM LİSANS PROGRAMI AÇILDI

Uzaktan eğitim yüksek lisans programı bulunan Zirve Üniversitesi, lisans bölümleriyle de bu yıl ilk defa eğitim vereceği için böylelikle Türkiye’de uzaktan eğitim lisans programları olan üniversite sayısı 50’ye çıktı. Yönetim bilişim sistemleri, endüstri mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği bölümlerini uzaktan eğitimle okumak isteyenler için tam burslu ve ücretli olarak toplam 50 kontenjan ayrıldı. Tüm uzaktan eğitim lisans programının yıllık ücreti ise 6 bin TL olarak belirlendi. Yönetim bilişim sistemleri TM 1, bilgisayar mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümleri MF 4 puan türünde öğrenci alacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: