Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlerle Ilgili Dava

Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlere ilişkin davanın 51. duruşmasında savunmasını yapan eski Malatya Jandarma Alay Komutanı emekli albay Mehmet Ülger, "Görevimizi en

Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlere ilişkin davanın 51. duruşmasında savunmasını yapan eski Malatya Jandarma Alay Komutanı emekli albay Mehmet Ülger, "Görevimizi en iyi şekilde yapmak, iddianamede suçmuş gibi yer alıyor. Hiçbir suçlama, somut ve objektif delile dayanmıyor" dedi.

Ülger, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savunmasına devam etti.

İkinci iddianamede yer alan dezenformasyon amaçlı ses kayıtları yapıldığı iddialarını kesinlikle kabul etmediğini belirten Ülger, iddianame içinde çelişkiler olduğunu öne sürdü.

Reklam
Reklam

Tanık ve sanık İlker Çınar'ın kendilerini hükümet karşıtıymış gibi gösterdiğini iddia eden Ülger, muhafazakar bir aile yapısına sahip olduğunu ve pek çok AK Parti'li belediye başkanı arkadaşları bulunduğunu söyledi. Çınar'ın ifadelerinde kendilerine yöneltmeye çalıştığı propaganda faaliyetlerini Çınar'ın kendisini yaptığını öne süren Ülger, "Asimetrik Harekat Planı'nı İlker Çınar, masa başında kendisi düzenlemiştir" iddiasında bulundu.

Ülger, Kürdistan Hristiyan Birliği ve Ortadoğu Hristiyan Birliği gibi tanımlamaları Çınar'ın kullandığını ileri sürerek, "Çınar, bu davada tutuklanmadığı sürece bu şahsı kullananlar onu yönlendirmeye devam edecektir" dedi.

-"Ailem Hilmioğlu'na başsağlığı dileyemedi"-

Eski İnönü Üniversitesi Rektörü, "2. Ergenekon" davası tutuklu sanığı Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nu Malatya'da görev yaparken tanıdığını açıklayan Ülger, Hilmioğlu'un oğlunun trafik kazasında hayatını kaybettiğini anımsatarak, başsağlığı diledi. Ankara'daki evlerinin Hilmioğlu'nun evine yakın olmasına rağmen ailesinin Hilmioğlu ailesini ziyaret ederek başsağlığı dileyemediğini belirten Ülger, "Çünkü tanıyorum deseniz Ergenekoncusunuz" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Bir dönem Protestan Kiliseler Birliği Başkanlığı yapan Behnan Konutgan ile Hilmioğlu'na suikast iddialarının dayanaksız olduğunu ileri süren Ülger, cinayeti azmettirdiği ve cinayet sonrası dezenformasyon yaptığı iddialarının mesnetsiz olduğunu savundu.

Davanın tutuksuz sanıklarından Aykut Saka'ya el yazısıyla mektup yazdırdığı ve tehditle mektubun altına imzasını arttırdığı iddialarını reddeden Ülger, "Saka'yı tanık olarak gösterdim. Keşke de göstermeseydim" dedi.

Davada sanık olarak dinlenmesi gerekenlerin tanık, tanık olarak dinlenmesi gerekenlerin de sanık durumuna düşürüldüğünü öne süren Ülger, "Bu bir cinayet davası değil, cemaat davasıdır" iddiasında bulundu.

Çınar ve Saka'nın aynı merkezden yönlendirilerek ifade verdiğini iddia eden Ülger, "Suçlu olduğum için değil, söz konusu menfaat gruplarına yardım etmediğim için burada yargılanmaktayım" dedi. Ülger, davanın gizli tanığı Adıyaman'ın aleyhindeki ifadeleri husumet dolayısıyla verdiğini savundu.

-"Beraat kararı verilmesini talep ediyorum"-

Reklam
Reklam

Hakkındaki tüm suçlamaları reddeden Ülger, adaletin er ya da geç tecelli edeceğine inandığını söyledi.

Hurşit Tolon ve "Ergenekon" faaliyetlerini tanımadığını ileri süren Ülger, şunları kaydetti:

"İlker Çınar, şahsıma ve diğer sanıklara yönelik iftiralarda bulunmuştur. TUSHAD ile ilgili somut bir delil yoktur. Malatya İl Jandarma Komutanı olarak görev yaptığım dönemde yasa dışı oluşumların üzerine kararlılıkla gidilmiş ve bunun sonucunda birçok kişi ağır cezalar almışlardır. Bu nedenle şahsıma karşı 'sahte, isimsiz, asılsız ihbar mektupları' gönderilmiş ve suçlanmış durumdayım. Görevimizi en iyi şekilde yapmak, iddianamede suçmuş gibi yer alıyor. Hiçbir suçlama, somut ve objektif delile dayanmıyor. Bütün suçlardan beraat kararı verilmesini talep ediyorum."

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, Ülger'in çapraz sorgusuna geçilecek.

Muhabir: Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: