Zirveye 'Kartal' pencesi

Galatasaray'ın Başakşehir engeline takıldığı 24. haftada Lig'in zirvesine giden yolda büyük önem kazanan maçta Beşiktaş, konuk ettiği Kayseri Erciyesspor'u Gökhan, Demba Ba, Olcay, Mustafa Pekdemek ve Motta'nın golleriyle 5-1 mağlup ederek liderlik koltuğuna yerleşti.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

BEŞİKTAŞ 5 - 1 KAYSERİ ERCİYESSPOR

STAT: Osmanlı

HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

BEŞİKTAŞ: Cenk, Ersan, Franco, Necip(Dk.73 Kerim Frei) , Motta, GökhanTöre, Tolgay, Veli, Olcay, Pektemek (Dk.82 Cenk Tosun), Demba Ba (Dk.80 Oğuzhan)

TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic

KAYSERİ ERCİYESSPOR: Gökhan, Anıl, Mehmet, Diakhate, Murat (Dk.68 Vleminckx), Caner, Yasin, Serdar (Dk.80 Oğulcan), Drenthe, Cenk Ahmet (Dk.32 Mandjeck), Edinho

Reklam
Reklam

TEKNİK DİREKTÖR: Mehmet Özdilek

GOLLER: Dk.25 Gökhan Töre, Dk.35 Demba Ba, Dk.45 Olcay Şahan, Dk.77 Mustafa Pekdemek,Dk.79 Motta (Beşiktaş), Dk.47 Drenthe (Kayseri Erciyesspor)

SARI KARTLAR: Ersan, Olcay (Beşiktaş), Diakhate, Caner, Mandjeck (Kayseri Erciyesspor)

[Maçtan kareler-![Beşiktaş - SAİ Kayseri Erciyesspor maçından fotoğraflar](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2122235/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/besiktas-sai-kayseri-erciyesspor-macindan-fotograflar-154456-myspor)

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de liderlik parolasıyla çıktığı maçta oyun sisteminde değişikliğe giderek saha dağılımını 4-4-2 olarak belirledi. Geride kalan 23 haftada ileri uçta Demba Ba ile gol arayan Bilic bu maçta Mustafa Pekdemek'i de sahaya sürerek gole daha yakın bir kadro oluşturdu.

Osmanlı stadında ilk tehlikeli pozisyon Siyah-Beyazlılardan geldi. 9. dakikada Demba Ba'nın indirdiği topu partneri Mustafa Pekdemek ağlara gönderdi ancak ağlarla buluşan top ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı.

Reklam
Reklam

Slaven Bilic'in öğrencileri istekli ve baskılı oyunları ile rakibi baskı altına aldılar. Kayseri Erciyes yarı sahasında oynanan mücadelede golü bulmaları da fazla uzun sürmedi. 25. dakikada Gökhan Töre rakip yarı sahanın ortalarından müthiş bir şut çıkardı ve takımını 1-0 önde geçti.

İlk golden sonra ev sahibi takımın baskısı daha da arttı. 35. dakikada Olcay'ın düşürülmesiyle kazanılan penaltıda Demba Ba farkı ikiye çıkaran golü kaydetti:2-0.

Farkın açılmasıyla oyun disiplininden uzaklaşan Kayseri temsilcisi defansta açıklar vermeye başladı. Rakibin oyun disiplininden kopması ve tribünleri dolduran taraftarının da muhteşem desteğini arkasına alan Kartal 3. golünü ikinci golde olduğu gibi Demba Ba ve olcay Şahan organizasyonu ile buldu. Necip'in uzun gönderdiği topta Demba Ba tecrübesini ve yeteneğini birkez daha gözler önüne serdi. Senegal'li yıldızın al da at dercesine verdiği pasta Olcay topu ağlarla buruşturarak ilk yarının skorunu belirledi:3-0.

İkinci 45 dakikaya Kayseri Erciyesspor adeta golle başladı. Uzak mesafeden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Drenthe jeneriklik bir gole imza atarak skoru 3-1'e getirdi. Meşin yuvarlağı 90'a göndererek Cenk'i avlayan tecrübeli yıldız takımını ikinci yarı için umutlandırdı.

Reklam
Reklam

Golden sonra oyuna ortak olan Mavi-Siyahlılar tüm riskleri alarak rakibinin üstüne gitmeye başladı. Gol için yüklendiği dakikalarda savunma disiplininden uzaklaştıkları anda bu hatalarını kalelerinde golü görerek ödediler. Maçın başlama düdüğünden beri gol için varını yoğunu sahaya koyan Mustafa Pekdemek takımının 4. golünü kaydederken konuk ekibin de hayallerini suya düşürmüş oldu:4-1

Mehmet Özdilek'in öğrencileri farkı tekrar 3'e çıkaran golün şokunu üstünden atamadan sahneye Motta çıktı. Ceza sahası dışından çektiği şutta top defansa çarparak kaleci Gökhan'ı kontrpiye'de bırakarak ağlarla buluştu ve Beşiktaş'ı liderliğe taşıyan maçın skorunu belirledi:5-1.