Zirveye İnönü kıyağı!

Turkcell Süper Lig'de zirveyi yakından ilgilendiren maçta Beşiktaş ile Trabzonspor'un mücadelesinden gol sesi çıkmayınca, bu sonuç en çok rakiplerine yaradı: 0-0

BEŞİKTAŞ'TA 2 DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanan Turkcell Süper Lig maçında, siyah-beyazlılar geçen haftaki Ankaragücü karşılaşmasının kadrosundan 2 değişiklikle sahaya çıktı.

Beşiktaş'ta, Yusuf Şimşek ve sakatlığı geçen Fabian Ernst ilk 11'de oynarken, geçen hafta ilk 11'de forma giyen Necip Uysal ile İbrahim Kaş yedekler arasında yer aldı. Ankaragücü maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Ernst, 1 haftanın ardından formasına kavuşurken, yine sakatlığı geçen Nobre 3 maç sonra 18 kişilik maç kadrosuna girdi.

Siyah-beyazlılarda Nobre, Necip ve İbrahim Kaş'ın yanı sıra Hakan, İsmail, Rıdvan ve Serdar yedek kulübesinde yer alan futbolcular oldu. Kara Kartallar'da sakatlıkları süren Tello, Nihat, Ferrari, Tabata ve Ramazan kadroya alınmadı.

TEOFİLO İLK 11'DE

Trabzonspor'un Kolombiyalı futbolcusu Teofilo Gutierrez, ligde 8 hafta sonra ilk 11'de sahaya çıktı.

Devre arasında transfer edilen Teofilo, bordo-mavili takımda ligde ilk kez 20. haftadaki Manisaspor maçında ilk 11'de sahaya çıkmıştı. Bu akşam Beşiktaş maçına ilk 11'de başlayan Kolombiyalı futbolcu, ligde ikinci kez ilk 11'de forma giydi. Bordo-mavililerde kırmızı kart cezalısı Engin'in yanı sıra sarı kart cezalıları Garbic ve Ömer Aysan forma giyemedi.

Tabzonspor taraftarları BJK İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmada takımlarını yalnız bırakmadı. 1600 kadar bordo-mavili taraftar, kendilerine ayrılan eski açık tribündeki yerlerinden takımlarını destekledi.

HIDDINK TRİBÜNDE

A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Guus Hiddink de karşılaşmayı izledi. Hollandalı teknik adam, karşılaşmayı protokol tribününden takip etti.

Fenerbahçe'nin antrenörü Roland Koch da, gelecek haftaki rakipleri Beşiktaş'ı izlemek için karşılaşmaya geldi. Öte yandan gelecek hafta Trabzonspor ile karşılaşacak Kasımpaşa'nın teknik direktörü Yılmaz Vural da maçı, Diyarbakırspor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar ile birlikte protokol tribününden izledi.

FENERBAHÇE'YE GÖNDERME

Diğer yandan siyah-beyazlı taraftarlar, ezeli rakipleri Fenerbahçe'ye göndermede bulunarak, "Bu hafta bay, haftaya bay bay" yazılı pankart açtı.

Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanan haftanın önemli maçına ilgi büyük oldu. Siyah-beyazlı taraftarlar, takımlarına şampiyonluk yolundaki önemli maçta destek verirken, tribünleri tamamen doldurdular. Karşılaşmayı yaklaşık 30 bin sporsever izledi.

İLK YARI

Karşılaşmaya, Beşiktaş defansif bir kadroyla sahaya çıkarken, konuk Trabzonspor Teofilo-Umut-Alanzinho üçlüsünün yer aldığı sürpriz bir 11'le İnönü Stadı'nın çimlerindeydi. Siyah-beyazlılar, orta sahada karşıladığı rakibi karşısında defansın arkasına atılan toplarla etkili olma amacındaydı.

Bunlardan biri 11. dakikada gerçekleşti. Bobo'nun içeri çevirdiği topa İbrahim Toraman vurdu ama farklı şekilde auta çıktı. 5 dakika sonra Beşiktaş kornerinde Fink'in kafa vuruşunu Serkan çizgiden çıkardı. Daha sonra orta sahayı biraz dengeleyen konuk ekip, 23. dakikada ilk yarının en önemli fırsatını kullanamadı. Rüştü ile karşı karşıya kalan Umut, iki vuruşta da tecrübeli kaleciyi geçemedi. Bu pozisyonun ardından iki takım için de çok önemli bir pozisyon olmadı ve devre arasına 0-0 beraberlikle girildi.

İKİNCİ YARI

İkinci yarı karşılıklı pozisyonlarla başladı. Önce Teofilo topu üstten auta attı. Ardından da Beşiktaş çok önemli bir fırsatı kullanamadı. Bobo, Colman ve Giray'dan sıyrılıp Onur ile karşı karşıya kaldı ama Galatasaray maçının kahramanı yine bir rakip golcüye fırsat vermedi. Mutlak galibiyet isteyen Beşiktaş, ilerleyen dakikalarda baskısını artırırken, karşısına yine Onur çıktı. Genç kaleci, Ekrem ve Holosko'nun güzel vuruşlarını ardı ardına nefis hareketlerle kurtardı.

Beşiktaş, uzatmalarda Egemen'in ceza sahasında topa elle müdahale ettiği gerekçesiylle uzun süre penaltı itirazında bulunda ama Bünyamin Gezer devam deyince maç 0-0 bitti.

Böylece Beşiktaş, haftayı Ankaraspor maçı nedeniyle 3 puanla geçen Fenerbahçe'nin 4 puan gerisinde 56 puanda kaldı ve şampiyonluk yarışında çok ağır bir yara aldı. Trabzonspor ise puanını 50 yaptı ve maç fazlasıyla şu an için 5. sırada yer alıyor.

Anahtar Kelimeler: