Ziya Baran: Bilgiden Ziyade Okunanı Hızlı Anlama Önemli Hale Geldi

Kişisel gelişim uzmanı Ziya Baran, günümüzde bilgiden ziyade okunanı hızlı anlamanın önemli hale geldiğini söyledi....

Kişisel gelişim uzmanı Ziya Baran, günümüzde bilgiden ziyade okunanı hızlı anlamanın önemli hale geldiğini söyledi.

Ziya Baran, Artvin'in Hopa ilçesinde faaliyet gösteren Kadın Girişimciler Derneği (KA-DER) tarafından düzenlenen 'Öğrenen Aile, Gelişen Çocuk' konulu seminerlere konuşmacı olarak katıldı. Hopa Emre Düğün Salonu'ndaki 2 ayrı seminerde öğretmen ve öğrenci ve velilerle bir araya gelen Baran, okumanın önemine değindi.

Günümüzde bilgiden ziyade okunanı hızlı anlamanın önemli olduğunu ifade eden Baran, velilere çocukların okuldaki başarısını nasıl arttırılabileceklerini anlattı.

Reklam
Reklam

Chicago Üniversitesi'nde yapılan bilimsel bir araştırmanın sonuçlarından bahseden Baran, "Bu araştırma için çok başarılı 100 öğrenci bulundu. Bunların neden başarılı olduğu araştırıldı. İki önemli sonuç ortaya çıktı. Birinci olarak bu çocuklarda cesaret, motivasyon ve özgüven çok yüksekti. Bir insan bir işe başlarken o işi bitirebileceğine yüzde 100 inandığı zaman sahip olduğu adeta yüz milyarlarca hücrede yuvalanmış muhteşem zekâsını kullanabiliyor. Bunun tam tersi ise tereddüttür. Bir çocukta tereddüt, endişe ve kaygı varsa her biri virüs gibi beyindeki enerjiyi dağıtır." dedi.

Başarılı çocukların ikinci ortak özelliğinin anne, baba ve öğretmenlerinin sürekli cesaret vermesi olduğunu aktaran Ziya Baran, "Bu çocuklar farklı kıtalardan gelmişti ve farklı diller konuşuyorlardı. Ortak yönleri ise anne, baba ve öğretmenlerinin kullandığı dildi. Tatlı dilli anne ve babaları vardı. Sürekli çocuklarına cesaret verip yüreklendiriyorlardı. Tabii ki bu çocuklar da bazen zayıf not alıp sınıfta kalabiliyordu ancak anne ve babalar kötü yaklaşmıyor, tam tersine cesaretlendiriyordu." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: