Ziya Doğan Gençlerbirliği'nde

ANKARA (İHA) - Gençlerbirliği, teknik direktör Ziya Doğan ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladı.

Oğuz Çetin'in görevine son verilmesinin ardından Trabzonspor'un eski Teknik Direktörü Ziya Doğan ile anlaşan Gençlerbirliği, bugün tecrübeli teknik adamla İlhan Cavcav Tesisleri'nde 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. İmza töreni öncesinde kısa bir değerlendirmede bulunan Doğan, Gençlerbirliği'ni Türkiye liglerindeki en huzurlu kulüp olduğu için tercih ettiğini söyledi. İnsanların dört büyüklerden artık sıkıldığını ifade eden Doğan, seneye 5. şampiyon olarak Gençlerbirliği'nin geleceğini ifade etti. Yıllardır sistemi olan bir kulüpte çalışmayı arzu ettiğini vurgulayan Doğan, "Yıllarca sistemi olan bir Anadolu takımında hedeflerimi yakalamak hayalimdi. Herşey oturmuş, Türkiye liglerinin sistemli bir kulübünde çalışmaktan çok mutluyum. Çünkü Türk gencinin çok daha iyisini yapacağını bildiğim için buradayım" diye konuştu. Bu sene sistemi oturtup, takımın ihtiyaçlarını karşılayacağını belirten Doğan, "Gençlerbirliği'nin seneye Türkiye liglerinin en sempatik takımlarından biri olacağına inanıyorum. Dört büyüklerden insanların artık sıkıldığı bir ortamda Gençlerbirliği'nin şampiyonluğa layık 5. takım olduğuna inanıyorum. Bunun için Gençlerbirliği'ni tercih ettim. Allah utandırmasın" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bir basın mensubunun 'Dışarıdan gelen teklifler sizi etkiler mi?' şeklindeki sorusu üzerine Doğan şöyle konuştu: "Ekmek yediğim yeri kutsal yer olarak kabul ediyorum. Takıma faydalı olamayacağımı hissettiğim yerde bırakırım. Görevde kaldığım süre içinde dışardan gelen tekliflerden etkilenmeyeceğimi herkes biliyor".

İmza törenine katılan Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ise 27 yıldır Gençlerbirliği Kulübü'nün yönetiminde olduğunu ifade ederek, sağlığında Gençlerbirliği'nin şampiyonluğunu görmek istediğini söyledi. Gençlerbirliği'ni nereden alıp nerelere getirdiğini tarihin çok iyi bildiğini ifade eden Cavcav, "27 yıldır herkes ne yaptığımı iyi biliyor. Hedefin şampiyonluk olması lazım. Doğum tarihim 1935 ancak 25 yaşındayım. Sağlığımda Gençlerbirliği'nin şampiyonluğunu görmek istiyorum. Bunu Doğan'a da ifade ettim" dedi.

Sezona büyük ümitlerle başladıklarını yetenekli kadrolarına rağmen iyi bir sezon yaşayamadıklarını ifade eden Cavcav, Erdoğan Arıca ve Oğuz Çetin'in kulübün bünyesine uygun gelmediği için yollarını ayırdıklarını söyledi. Kulüp yöneticilerin arasında pek fazla namuslu adamın olmadığını vurgulayan Cavcav, "Kulüp yöneticileri verdikleri sözleri bazı zaman yerine getirmezler. Biz Gençlerbirliği olarak verdiğimiz sözün imzadan daha önemli olduğuna inanıyoruz. Bunu Ziya Doğan'a da söyledik. Hoca da bize inandığını güvendiğini belirterek karşılıklı olarak anlaştık. Sözleşmenin 1.5 yıl değil 11.5 yıla kadar çıkmasını isterim" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Süper Lig'deki bütün kulüplere seslenen Cavcav, hedefleri olduğunu ve bu hedefler süresince diğer kulüplerin teknik direktörlerine transfer teklifi yaparak kafasını karıştırmaması istedi. Ersun Yanal yönetiminde ilk yıl ligi üçüncülükle tamamladıklarını ancak, şampiyonluklarının engellendiğini savunan Cavcav, "İlk yıl üçüncü olduk. Şampiyonluğumuz engellendi. Daha sonra hocamıza transfer tekliferi yaparak hocamız engellendi. Bu yıl böyle birşey yaşamak istemiyoruz. Hocamın kafasını kimse karıştırmasın" diye konuştu.

Takımın 2 Ocak'ta kampa gireceğini bildiren Cavcav iki haftalık kamp dönemi sonrasında Ziya Doğan'ın vereceği rapor doğrultusunda gönderilecek oyuncuların yerine yeni oyuncular alacaklarını bildirdi. Futbolcuların aldıkları paraların karşılığını vermeleri gerektiğini ifade eden Cavcav, Kayserispor maçı sonrasında takımın başında kendisinin olması durumunda futbolculara yemek bile vermeyeceğini, Kayseri'den buraya yürüyerek getireceğini söyledi.