Ziya Doğan: "quaresma’nın Değerini Düşürdüler”

Tecrübeli teknik direktör Ziya Doğan, Beşiktaş’ın içerisinde bulunduğu durumu ve Quaresmayla ilgili alınan kararları değerlendirdi.Sebat...

Tecrübeli teknik direktör Ziya Doğan, Beşiktaş’ın içerisinde bulunduğu durumu ve Quaresmayla ilgili alınan kararları değerlendirdi.

Sebat Et Lokantası’nın açılışına katılan teknik direktör Ziya Doğan, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak Beşiktaş'ın Quaresma hamlesini değerlendirdi. Beşiktaş’ın Portekizli yıldızı değerlendirmesi gerektiğini ve bu yönde yanlış kararlar aldığını dile getiren Doğan, “Quaresma bu duruma gelmeden çözülmeliydi. Yani sezon başında Quaresma’yı kadroya almayarak, Avrupa kampına götürmeyerek Quaresma’nın değerini düşürdüler. Yani şuan ben de Avrupa'da bir kulübün başkanı olsam ‘Kulübüyle sorunlu, kulübü ondan kurtulmak istiyor’ psikolojisi içinde Quaresma’yı ucuza almanın hesaplarını yaparım. Quaresma, bir teknik adamı istemeyebilir, yönetimi istemeyebilir. Büyük sorunlar yaşanmış da olabilir. Beşiktaş maddi açıdan sıkıntılı olduğu şu dönemde Quaresma’yı allayıp pullayıp değerini yükseltip satmalıydı” dedi.

Reklam
Reklam

“BEŞİKTAŞ’IN KADROSUNUN YETERSİZ OLDUĞUNA İNANMIYORUM”

Beşiktaş’ın son durumu ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ziya Doğan, şöyle konuştu:

“Kamuoyunu biraz yanılttılar. Şöyle yanılttılar; bittik, öldük, küçülüyoruz. Bunlar Beşiktaş’a yakışmıyor. Milli takımın 4 tane stoperi Beşiktaş’ta. Kadroya baktığımızda da geçen seneden pek bir farkı yok. Bir tek genç oyuncu Hasan çok az oynadı. Ama sezona başlarken 10-15 futbolcuyla gidildi. Gençleşiyoruz denildi ama gençleşmede de bir tek Oğuzhan ve Olcay var. Onları da önemli yerlerden transfer ettiler. Beşiktaş iyi yolda. Beşiktaş’ın kadrosunun yetersiz olduğuna inanmıyorum. Fazlasıyla yeterli. Büyüklerle kıyaslandığı zaman Fenerbahçe, Galatasaray ile kıyaslandığı zaman daha alternatifli ama onların Avrupa kupalarında olduğu için böyle bir kadro kurmaları da lazımdı. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde olmasaydı bu kadar transfer yapmazdı"

“PTT 1. LİG’DEN ÇOK TEKLİF GELDİ KESİNLİKLE DÜŞÜNMÜYORUM”

Şu anda herhangi bir kulüpte teknik direktörlük yapmaması ile ilgili olarak ise Doğan, PTT 1. Lig’den çok teklif geldiğini ama bu teklifleri düşünmediğini vurgulayarak, "Ben kendi değerimi çok iyi biliyorum. Kendimin hangi imkanlarla neler başaracağımı biliyorum onun için de bekleyeceğim. Kimseye de beni alın demeyeceğim. Bekleyeceğim. Türkiye’de de beklemek biraz uzun sürer. Bazı çevreler çifte standart uyguluyor. Televizyon ekranında antrenör transfer ediyor. Böyle olunca da Ziya Doğan dışarıda kalıyor. Bunlar ayıp ama bunları yapıp sonrada etik değerlerden bahsediyorlar. Ben bu tür şeylere alet olmadım. Olmadığım içinde şimdi bekliyorum. Bu benim sorunum değil. Ülkenin sorunu” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: