Ziya İlgen kimdir? Cumhurbaşkanı'nın eniştesi kimdir?

Ziya İlgen kimdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan kalkışmayı ilk olarak Ziya İlgen'den duydu. Erdoğan'ın El Cezire'ye yaptığı açıklamanın ardından vatandaşlar "Ziya İlgen kimdir?" sorusuna yanıt arıyorlar.

Darbe girişiminin ardından El Cezire'ye açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kalkışmadan kendisini eniştesi Ziya İlgen'in haberdar ettiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eniştesi Ziya İlgen, röportajda adının geçmesinin ardından bir anda merak edilen isimlerden biri oldu. Ziya İlgen kimdir? Cumhurbaşkanı'nın eniştesi kimdir? Bu soruların yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

ZİYA İLGEN KİMDİR?

Emekli öğretmen olan Ziya İlgen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kız kardeşi Vesile İlgen'in eşidir. Kamuoyu önüne çıkmayı tercih etmeyen ve sessiz bir hayat süren İlgen, yatırımları ile öne çıkan bir işadamı olarak biliniyor.

Reklam
Reklam

CUMHURBAŞKANI ENİŞTESİ HAKKINDA NE DEDİ?

Erdoğan darbe girişiminden haberdar olması konusunda; "Daha sonradan öğrendik tabii ama önce beni eniştem haberdar etti. İlk önce ciddiye almadım. Ama sonra istihbarat ve çeşitli kanallardan teyit edilince gerekli adımları attık. O zaman Enerji Bakanı ile beraberdim. Otelden ayrılmak için gerekli adımları attık. Sonra Dalaman’dan İstanbul’a geldik." ifadelerini kullandı.