Zonguldak Belediyesi Personeline, “öfke Kontrolü” Konulu Seminer

Zonguldak Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından “Öfke Kontrolü” konulu seminer düzenlendi.Zonguldak Belediyesi toplantı salonunda, Zonguldak...

Zonguldak Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından “Öfke Kontrolü” konulu seminer düzenlendi.

Zonguldak Belediyesi toplantı salonunda, Zonguldak Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından Zonguldak Belediyesi’nde çalışan personele “Öfke Kontrolü” konulu seminer gerçekleştirildi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ş. Şule Erçetin, öfke kontrolü, öfkenin tanımı, öfkenin ne olduğu, öfke ne değildir, öfke ne olmalıdır konularında bilgiler verdi.

Reklam
Reklam

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ş. Şule Erçetin, öfkenin bir duygu olduğunu davranış olmadığını söyledi. Erçetin, “Hakkımız olanı alamadığımızda ya da önem verdiğimiz bir insanın beklentilerimiz doğrultusunda davranmadığında, bireyin bir engellenme durumuyla karşı karşıya kalması, herhangi bir saldırıya maruz kalması, incinmesi, yoksun bırakılması ya da tehdit algıladığında, incindiğimizin, haklarımızın çiğnendiğinin, istek ve ihtiyaçlarımızın engellendiğinin ve bizce doğru gitmeyen bir şeyler olduğunu hissettiğimizde öfkeleniriz ve öfkenin tanımını bu şekilde yapabiliriz. Öfke doğal, insana özgü, belirli bir düzeyde normal kabul edilir bir duygudur. Öfke bir duygudur, davranış değildir. Öfke kontrol edilebilir bir duygudur ve yaşanması gerekin bir duygudur. Öfke saldırganlık demek değildir, düşmanlık demek değildir ve şiddet demek değildir. Öfke ne olmadır, enerjikleştirir, bir işarettir, başkalarına karşı olumsuz duyguların ifadesini kolaylaştırır, dışsal çatışma sonucunda ortaya çıkan anksiyeteyi (kaygıyı) değiştirerek egoyu incinebilirliğe karşı savunur. Süregelen davranışı ortadan kaldırır ya da engeller ve bir haklılık algısıdır. Sonuç olarak öfke bir duygudur. Öfke yaşanması gereken bir duygudur. Kim şiddetin adını öfke diye koyuyorsa yalandır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: