Zonguldak Itfaiyesi Tatbikatta Yanan Araca Müdahale Etti, Yaralıyı Kurtardı

Zonguldak'ta İtfaiye Haftası etkinliklerle kutlandı.Zonguldak İtfaiye Müdürlüğü önünde düzenlenen törene Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl...

Zonguldak'ta İtfaiye Haftası etkinliklerle kutlandı.

Zonguldak İtfaiye Müdürlüğü önünde düzenlenen törene Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, daire müdürleri ve ilkokul öğrencileri katıldı.

İtfaiye Müdürü İsmail Sarıaydın, halkın yangına karşı daha bilinçli olması ve gerekli önlemleri alması nedeniyle geçmiş yıllara göre yangın olaylarında önemli ölçüde azalma olduğunu kaydetti. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de yangın ve doğal afetlerde itfaiye hizmetlerinin önemine değindi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından tatbikata geçildi. İtfaiye ekipleri, senaryo gereği kaza yapan ve motor bölümü alev alan bir otomobile müdahale etti. İtfaiye erlerinin, yanan bir aracı söndürüp, içindeki yaralıyı kurtarması nefes kesti.

Alevler aracın arkasına ulaşmadan kısa sürede söndüren ekipler, arka koltukta mahsur kalan yaralıyı da araçtan çıkarıp ambulansa taşıdı. Daha sonra binanın çatısında çıkan yangında mahsur kalan bir kişi, merdivenli araçla müdahale edilerek kurtarıldı. Aynı yangında binada mahsur kalan başka bir kişi de açılan brandaya atlayarak kurtarıldı.

Tatbikatı başarıyla gerçekleştiren itfaiye erleri, öğrenci ve protokol üyeleri tarafından alkışlandı.

Daha sonra itfaiye biriminde gerekli araç ve gereçler, öğrencilere tanıtıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: