Zonguldak Kızılay Kan Merkezi, 18 bin gönüllü kan bağışı hedefine ulaştı

Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Selim Alan, 2011 yılının başında hedefledikleri 18 bin gönüllü...

Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Selim Alan, 2011 yılının başında hedefledikleri 18 bin gönüllü kan bağışı rakamına ulaştıklarını söyledi.
Dr. Alan, Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğünde yaptığı değerlendirmede, "Kan Bağış Merkezi olarak Zonguldak ve Bartın’da sürdürdüğümüz kan bağışı faaliyetleri kapsamında 2011 yılının başında hedeflediğimiz 18 bin gönüllü kan bağışı rakamına ulaşmanın mutluluğu içindeyiz. 1967 yılında Kızılay Kan Merkezlerinin 6.’sı olarak faaliyete başlayan Kan Merkezimiz o günden bugüne almış olduğu gönüllü kan bağışlarını vatandaşlarımıza ulaştırarak vatandaşlarımızın yaralarına merhem olmaya çalışıyor." dedi.
Bir önceki yıla göre 4 bin bağışcı artışı gösterdiklerinin kaydeden Alan, şunları söyledi: "2010 yılında 14 bin ünite kan bağışı toplayan kan merkezimiz 2011 yılı başında genel merkezimiz tarafından Zonguldak ve Bartın illerinin ihtiyaçları göz önüne alarak 18 bin ünite kan bağışı hedefiyle yola çıkmış ve yılın son haftası itibarıyla 18 bin 400 ünite kan bağışı toplayarak tarihinde daha önce ulaşmadığı rakamlara ulaşmıştır. Bu başarıda en büyük pay sahibi gönüllü kan bağışçılarımıza kurumum ve şahsım adına canı gönülden teşekkür ederim.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz